Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audis nyaste e-tron: En elscooter

Biljätten släpper sin egen bräda - kostar över 20 000 kr

Elscootrarna som du kan hyra översvämmar våra städer. Trots att de pekats ut som farliga hakar bilmärket Audi på trenden. De släpper sin egen fyrhjuliga elscooter under namnet e-tron-scooter.

De större svenska städerna har under sommaren svämmat över av elscootrar elsparkcyklar av olika märken som du kan hyra. På vissa platser har det till och med varit svårt att ta sig fram som gående eller cyklist. Dessutom har dödsfall inträffat och scootrarna har ökat i olycksstatistiken.

Men de har också en stor fanclub som tycker att det är ett smidigt, snabbt, billigt och inte minst miljövänligt sätt att förflytta sig i urbana miljöer.

Nu hakar biltillverkaren Audi på trenden och lanserar en egen elscooter. Namnet blir Audi e-tron Scooter, matchande med tillverkarens elbilar och laddhybrider. Och det handlar inte om någon billig lågprisscooter från Kina: Priset är över 20 000 kr.

Audis variant har fyra hjul, precis som en skateboard. En skillnad mot befintliga scootrar är att du främst styr genom att flytta vikten på fötterna i stället för med styret, det ska göra att du bland annat kan visa färdriktningen med dina händer. Audis elscooter väger 26 kilo och kan fällas ihop och dras som en vagn .

Enligt Audi ska det vara mer som att surfa eller åka skateboard att köra deras e-tron jämfört med vanliga elsparkcyklar. Men det finns också ett styrhandtag för dem som inte vill surfa eller åka skateboard.

Toppfarten är 20 km/h och räckvidden är cirka 20 km, tack vare att den använder regenerering av bromskraft.

Audis bräda har hydraulisk fotbroms, LED-lampor och bromsljus.

Leverenserna till privatpersoner startar under nästa år, och det kan det tänkas att den kommer i hyrflottor för de som köpt Audis elbilar.

Audi är inte den enda biltillverkaren som hakat på trenderna med elsparkcyklar, även Volkswagen och Ford har liknande satsningar på gång.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com