Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Allt yngre personer samlar på bilar

Är inte längre enbart medelålders personer som äger samlarfordon

Enligt en undersökning är det inte enbart medelålders personer som numera äger samlarfordon. Åldrarna på personer som äger en klassisk eller samlarbil blir allt lägre.

En del av glädjen att äga en klassisk bil kan vara nostalgin och minnena som kommer med fordonet. Det kan dels bero på händelser när bilen lanserades, och kan dels beror det på att ägaren har haft en tidigare. Dessutom kan man njut av mekandet, restaurering och göra modifieringar på bilen.

Enligt en studie som utfördes av bilförsäkringsbolaget Hagerty är intresset för att köpa en klassisk bil, eller faktiskt äga en, inte längre begränsat till generation X (personer födda mellan 1965 till 1980). Resultatet från studien visar att av de 10 000 amerikaner som svarade att de ägde en klassisk bil eller samlarfordon, var 22 procent födda mellan 1997 och 2002. 25 procent av respondenterna som ägde en bil var födda mellan 1981 och 1996, vilket var en högre andel än både Generation X (1965-80) och Baby boomer (1946-64). 

LÄS MER: BMW:n för samlare: ”Finaste exemplaret i Europa”

Även de som inte ägde någon bil var det mer än hälften av de som var födda mellan 1997 och 2012 som uttryckte ett intresse för klassiska bilar och samlarfordon.

Enligt studien visar det att det finns en framtid för att äga en klassisk bil. Dessutom visar det att yngre personer börjar fylla listan över bilköpare i USA. Naturligtvis är attityder och åksikter är annorlunda i vårt avlånga land, men det kanske ändå visar att det trots allt finns en framtid för klassiska bilar och samlarbilar? 

LÄS ÄVEN: En samlares dröm: unik Koenigsegg till salu

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com