Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

81 bilar gömda i lador och under träd

Dolde sin Lamborghini Miura för hela världen

Det finns ladufynd – och det finns riktiga ladufynd. Släktingarna till Henri Ruggieri hittade 81 bilar i olika lador och under träd efter hans död. Nu har bilarna sålts för mångmiljonbelopp som hans kusiner får dela på.

Henri Ruggieri var en person med många hemligheter. Efter hans död förra året i Pau i Frankrike upptäcktes en enorm bilsamling. Hela 81 bilar hittades gömda på olika ställen. De flesta stod i olika lador, men vissa stod till och med gömda under träd. Nu har bilarna samlats ihop och i söndags såldes de på en stor auktion i Tarbes i Frankrike. Det var en brokig skara bilar som hittades allt ifrån en Trabant till Jaguar, Porsche 356 och pärlan i samlingen en Lamborghini Miura.

Bilarna var i originalskick, men rejält smutsiga och bedagade efter att ha stått många år i Henris lador. Pärlan i samlingen var en Lamborghini Miura som såldes för 560 000 euro, den verkar dock vara i relativt bra skick, även om ingen vet om motorn går att starta.

En Jaguar E-type från 1961 som eventuellt kan vara i fint skick under allt damm gick för hela 99 000 euro . Och en oerhört risig och rostig Porsche 356 A gick för 48 000 euro.

– Ingen av bilarna är startade eller flyttade. Alla bilarna var i originalskick, vilket gör samlarna galna, berättar den juridiska expert som värderat samlingen för France Bleu.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com