Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

77 lyckliga får välja mellan 7 racefärger

Se alla 40 bilderna - Porsche 935 börjar levereras nästa månad

Här är bilderna som får det att vattnas i munnen på Porsche-fansen. Nya 935 byggs endast i 77 exemplar och du kan välja på sju olika skins. Vi väljer John Player Special, vilken tar du?

Porsche 935 är en racingversion med 911-serien som grund. Och i botten finns den klassiska racingbilen Porsche 935 som hade stora framgångar på världens banor på 70- och 80-talet.  Den nya 935:an visades nyligen upp, men nu har Porsche även släppt bilderna på alla outfits du kan välja att få bilen lackerad i. Racigt så det förslår, Gulf, Martini, Sachs, John Player Special, Vaillant, Salzburg och Interscope kan köparna välja bland. 77 lyckliga personer runt om i världen blir ägare till bilen för endast åtta miljoner kronor. Vi vågar nästan lova att det är en fantastisk investering utan värdeminskning.

– Vi har återskapat olika racingeror med 935 med hjälop av designprogram. Från början utgick vi från Martini-versionen. Men vi fick återskapa grafisk data men virtual reality och slutligen applicera det på 935:ans ytor. Det var upphetsande, säger Grant Larson på Porsche.

Porsche hoppas nu att få se de racemålade bilarna på världens banor igen, till exempel Salzburg Team som hyllar bilen som vann Le Mans 24-timmars 1970.

Leveranserna börjar nästa månad, det är okänt om Sverige har fått någon tilldelning. Porsche 935 är baserade på 911 GT2 RS, men har en annan kaross mestadels gjord i kolfiber. Bilen delar drivlina med GT2 RS vilket innebär en boxersexa med dubbelturbo på 700 hästkrafter, tillräckligt för att ta bilen från 0-100 på 2,8 sekunder med hjälp av PDK-lådan.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com