Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

35-åriga kvinnans p-böter: 500 000 kr

Blandade ihop rutorna med sin Volvo S60

35-åriga kvinnans parkeringsmisstag blev otroligt dyrbart. Hon trodde att hon parkerat sin Volvo S60 i ruta sex – men det fanns två rutor med nr 6. Nu tvingas hon böta över 500 000 kronor, enligt Hufvudstadsbladet.

Parkeringsförvirringen i Helsingfors slutar med en enorm bötessmäll med för den 35-åriga kvinnan. Allt börjar med att det finns två olika rutor med nummer sex, en i lägenhetskomplexet där kvinnan bor, och en alldeles intill i anslutning till Maria sjukhus.

Parkeringsrutan vid sjukhuset är en betalplats med skyltar där det anges att du ska betala för platsen. Den andra platsen vid lägenhetskomplet hade kvinnan hyrt.

Dessvärre för kvinnan tog hon fel plats under nio månader och har totalt fått 183 p-böter för 120 000 kronor. Eftersom hon hyrt platsen trodde hon att hon kunde strunta i böterna och trodde att det var en ”omoralisk olyckshändelse” av p-bolaget. Dessutom kontaktade hon flera gånger p-bolaget och bad dem sluta lappa henne av misstag, utan att få svar.

Hon har omväxlande parkerat sin Volvo S60 och BMW 320 på platserna.

P-bolaget drog henne inför rätta och lade på 35 000 kronor i räntekostnader och 90 000 kronor för rättegångskostnader. Efter att domen överklagades tillkom ytterligare 250 000 kronor i olika juridiska kostnader. Så de totala böterna för kvinnan landar på över 500 000 kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com