Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

3-åring repade 10 nya Audi-bilar med en sten

Föräldrarna krävdes på 290 000 kr

Här är årets dyraste besök i en bilhall – utan att köpa med sig en bil.
Föräldrarna krävdes på 290 000 kronor efter att deras treåring repat 10 nya Audi-bilar med en sten.

Det kinesiska paret besökte en bilhall i Guilin för att titta på en ny Audi tillsammans med en vän, uppger Asia One. I ett obevakat ögonblick när föräldrarna tittade på bilar fick parets dotter tag på en sten. Den lilla flickan använde stenen för att rista in bilder i lacken på tio splitter nya Audibilar. Bland de drabbade bilarna fanns såväl en Audi Q8 som en ny Audi Q3.

Händelsen inträffade i slutet av november och i förra veckan möttes föräldrarna till flickan och Audihandlaren i domstol. De är inte helt ense hur mycket de 10 konstverken i lackeringen på bilarna är värd. Enligt handlaren har flickan orsakat skador för 290 000 kronor. Det höga beloppet beror på att bilarna behövda lackeras om och inte kan säljas som helt nya bilar i nyskick längre.

Föräldrarna vägrade dock att betala och blev stämda inför domstol. Domaren jämkade skadeståndet till cirka 100 000 kronor, men det är oavsett sänkningen ett av de dyraste besöken hos en bilhandlare utan att köpa bil.

Föräldrarna försvarade sig i rätten med att ”Barnet fortfarande är ungt och inte förstår”, men domaren ansåg inte att det var förmildrande omständigheter. I stället rådde han dem att vaka över sin telning mer noggrant och lära henne att vårda saker bättre.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com