Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

14-åring förstörde Lamborghini värd 3 miljoner

Galna biljakten - kraschade med polisbil och super-suven

Den 14-årige biltjuven löpte amok i sin stulna Subaru Forester. När polisen försökte ta honom kraschade han in i polisbilen och flydde. Därefter förstörde han en Lamborghini Urus värd över tre miljoner och flydde till fots.Den korta bilturen kan ha blivit hans livs dyraste.

Den vita Subaru Forestern stals vid ett villainbrott i Perth i västra Australien förra veckan. I tisdags kväll tyckte den 14-årige biltjuven att läget var rätt för att ta en liten biltur. Det slutade med en miljonkrasch – och uppmärksamhet i tidningar i hela världen.

En polispatrull fick syn på bilen i tisdags kväll och försökte stoppa den genom att köra upp bakom. När de kom närmare tyckte de att föraren såg misstänkt ung ut, mer han de inte tänka innan 14-åringen la i backen och rammade polisbilen för att sedan fly från platsen.

Den tonårige pojken tyckte sedan att det var en god idé att fortsätta färden genom Perth-förorten Como. Dessvärre slutar den vådliga färden med att han kraschar rätt in i sidan på en ny knallgul Lamborghini Urus, supersuven med 650 hk som kostar långt över tre miljoner kronor.

Efter att ha förstört Lambo-suven flyr 14-åringen till fots, men polisen tog upp jakten och kunde snart gripa den underåriga biltjuven.

Australien har tidigare fått kritik för att 10-åringar är straffmyndiga i landet. 14-åringen har nu åtal att vänta i Perths barndomstol. Anklagelserna handlar om två fall av bilstöld, tre andra fall av stölder, två fall av inbrott och grov vårdslöshet i trafik samt grov olovlig körning. Han kan också räkna med en saftig räkning från försäkringsbolaget för att ersätta skadorna på den kraschade Lamborghinin. Subaru Forestern är felräkningspengar i sammanhanget. Det är ännu oklart om Lamborghinin kan repareras eller måste skrotas.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com