Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Nissan Pixo bilar i Uddevalla

Se övriga modeller


Nissan är från början ett japanskt bilmärke med en lång historia av framgångar. I både Kina, Ryssland och Mexiko är Nissan idag det ledande bilmärket. De tillverkar både personbilar och transportbilar och använder sig av den senaste teknologin för att anpassa sig efter moderna bilförares behov.

Nissan har en stor variation i sin produktion, men är kanske mest kända i Sverige för de populära modellerna Nissan Qashqai och Nissan Micra. Den sistnämnda är en småbil som har tillverkats och utvecklats sedan 1980-talet. Även pickupen Nissan Navara är stadigt populär tack vare de senaste årens innovativa lösningar och den ökade utrustningen. Många som gillar sportbilar har också modellen Nissan GT-R som en klar favorit, då den kan mäta sig med sportbilar i betydligt högre prisklasser.

Nissan eller Datsun?

Namnet Nissan är egentligen en förkortning av de första stavelserna i det japanska originalnamnet Nippon Sangyo. Nissans historia sträcker sig långt bakåt i tiden. Det grundades redan 1928 i Japan när de köpte biltillverkaren DAT Motorcar CO. De slog sedan samman det med bildelstillverkaren Tobata Casting och startade sedan dotterbolaget Nissan Motor. Under 1966 slogs Nissan även ihop med den japanska biltillverkaren Prince Motor Company. De mindre personbilarna som Nissan tillverkade såldes då under namnet Datsun, och namnet Nissan reserverades istället för de större bilarna och tunga transportfordonen. På 1950-talet började Nissan exportera bilar och bestämde då att även större personbilar skulle kallas för Datsun utanför Japan. Endast transportfordon skulle få heta Nissan utanför landet. Det dröjde cirka trettio år innan de ändrade detta och började döpa alla sina bilmodeller till Nissan.

Nissan är en del av Renault

Nissan var länge den näst största japanska biltillverkaren efter Toyota. Men under slutet av 1990-talet inträffade den ekonomiska krisen i Asien. För Nissan innebar detta stora ekonomiska problem, vilket gjorde att de gick ihop med franska Renault. Det resulterade i ett korsvis ägande, där Renault äger en större del av Nissan, och Nissan äger en mindre del av Renault. Nissan kunde därmed återupprätta sin ekonomiska situation och återigen bli ett av de populäraste bilmärkena världen över.

Inga fordon matchade sökningen!

Kanske valde du en ovanlig kombination av filter, eller så är din önskebil väldigt populär! Du kanske kan bredda sökningen något?

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Nissan (4396)

Hitta en Nissan Pixo till salu i din stad

Till Bytbil.com