Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Mercedes-Benz bilar i Åkersberga

Vanligaste modellerna:

Mercedes Benz är ett märke som alltid varit sammankopplat med lyx, prestige och kvalitet. De håller en stadig position i fronten av lyxbilstillverkare och lyckas ständigt producera det bästa av det bästa. Design, innovation, säkerhet, komfort, styrka – de har alla ingredienser som krävs för den bästa möjliga körupplevelsen. Men modellerna har också en prislapp som motsvarar det man får.

När man letar efter en lyxig bil i den högre prisklassen kan man aldrig slå fel med en Mercedes Benz. Detta oavsett man är ute efter en liten familjebil som Mercedes Benz A-klass, en lyxig suv som GLC-klass eller en sportig sedan som S-klass – vilken nyligen krossade allt motstånd i storleksklassen. På grund av den höga kvaliteten och den höga prislappen är det ofta förmånligt att köpa Mercedes Benz begagnat.

Mercedes Benz och den allra första bilen

Mercedes Benz historia sträcker sig hela vägen tillbaka till den allra första bilen. Den tyska ingenjören Karl Benz byggde den första bensindrivna bilen, Benz Patent Motorwagen, 1886. Karl Benz företag, Benz & Cie, slog sig senare samman med biltillverkaren Daimler-Motoren-Gesellschaft (DMG) 1926 och blev Daimler-Benz. Mercedes Benz blev deras bilvarumärke, efter DMGs tidigare bilmodell Mercedes som lanserades 1901.

Under 1900-talet har Mercedes Benz utvecklats till ett av de största och viktigaste varumärkena i fordonsindustrin. De har alltid drivit utvecklingen framåt med nya innovationer. Deras personbilar har alltid varit sammankopplade med prestige och kvalitet och har historiskt använts i samhällets övre skikt. De har en lång och framgångsrik historia inom motorsporten, med vinster som sträcker sig tillbaka till den allra första biltävlingen. De är också den största lastbils- och busstillverkaren i världen.

Mercedez Benz – en lång historia av innovation

Mercedes Benz har innovation i ryggmärgen. Sedan Karl Benz fick patent på den allra första bilen har Mercedes samlat på sig en lång lista av patent och innovationer som förändrat hur bilar har byggts genom historien. Karl Benz och Adolf Daimler uppfann de första förbränningsmotorerna ungefär samtidigt, och Daimler uppfann även en kylardesign som används på bilar än idag. DMGs Mercedes var den första bilen i modernt utförande, med nedsänkt kaross placerad mellan hjulen, motorn i fronten och bakhjulsdrift.

Mercedes var också först med säkerhetsinnovationer som säkerhetszonen i förar- och passagerarsätet som skapas av att fronten och bakdelen på bilen knycklas ihop vid kollision (1951). Till den listan kan man också lägga till krockkuddar med automatiskt utlösning och säkerhetsbälte som späns åt vid plötsliga ryck (1981).

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Mercedes-Benz (14241)

Hitta en Mercedes-Benz till salu i din stad

Till Bytbil.com