Polestar uppges överväga en cab

Rykte fick vår illustratör att arbeta.

Svensk-kinesiska Polestar uppges planera ytterligare en modell. Ryktesvis handlar det om en cabriolet.

Vi skrev oktober när Volvo snörade av sitt prestandamärke Polestar och visade upp den första egna modellen, Polestar 1. Den är en 2+2-sitsig coupé, nära besläktad med Volvo S90 men med 600 hybridhästar under huven.

I samband med lanseringen fick vi också veta att Polestar planerar ytterligare ett par modeller: en helelektrisk sedanmodell, gissningsvis baserad på nästa Volvo S60 och som har udden riktad direkt mot Tesla Model 3, samt en eldriven suv som tippas vara en klon av Volvo XC60 eller XC90.

Men det behöver inte vara allt. Tidningen Motor Trend har fått veta från en av Polestars talespersoner att märket planerar att erbjuda fyra modeller så tidigt som 2020. Vilken den fjärde modellen skulle vara sade inte talespersonen, men Motor Trend förutspår att den skulle vara en cabriolet, en slags naturlig efterföljare till Volvo C70, plåtcabben som lades ner 2013.

Det fick fantasin att flöda hos vår ständigt ivrige illustratör, som genast satte sig att pussla ihop ett förslag på hur en ny Polestarmodell skulle kunna se ut. Och levererade en kombi. Jo visst, en sådan skulle vi också gärna se, men nu var det faktiskt en cabriolet det var fråga om.

Bytbils illustratör

Förlåt.
Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com