McLaren 720S kan tydligen fås i lila

Fast åttiotalet vill ha sina kulörer tillbaka.

McLaren lanserade nyligen superbilen 720S. Nu har de visat en one-of-a-kind. Och den är verkligen ensam i sitt slag.

När Michael Fux var 15 år gammal flydde han med sin familj från kommunismens Kuba och hamnade i en enrummare i New Jersey. Livet var hårt, men Fux hade bestämt sig för att lyckas. Hans karriär startade i bilverkstadsbranschen och snart hade han både köpt och sålt en hel hoper olika verksamheter.

Sedan gjorde han karriär inom detaljhandeln startade han eget, gick i konkurs och startade om på nytt inom sängindustrin. Numera är han god för en miljard eller två, så den där enrummaren i New Jersey bor han inte kvar i.

Inte heller förvarar han sina bilar där, för de skulle inte få plats. Fux är en hängiven samlare och är en av de där som brukar vara köpare bakom alla bilar man läser om där hela serien är såld innan bilen ens presenterats. Så det är klart att han också är en av de första som får ta emot McLarens nya kolfiberraket 720S.

Men Fux nöjde sig inte med att kryssa för de vanliga tillvalen när han lade sin beställning. Nej, han bad skräddardivisionen MSO om någonting utöver det vanliga och man får väl säga att MSO levererade på den punkten.

För Fux bil har lackerats i en spektakulärt hyperlila kulör som McLaren snitsigt allar ”Fux Fuchsia”. Sedan gjordes en inredning av kritvitt skinn med lika vita sömmar. Golvmattorna, av alcantara, är … vita.

Smart.

Vi misstänker därför att någonting saknas i berättelsen om Michael Fux, nämligen att han slog sig i huvudet någon gång runt 1987 och har legat i koma sedan dess. När han sedan vaknade upp var det första han gjorde att slå en signal till McLaren och beställa en bil i lila och vitt – högsta mode. Vi får väl se vad som händer när åttiotalet ringer Fux och kräver sin färgskala tillbaka.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com