Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Seat Leon bilar

Se övriga modeller


SEAT är en spansk biltillverkare som tillverkat bilar sedan 1950 och som nu ingår i Volkswagen AG. SEAT satsar på att ta fram bilmodeller som utstrålar design, noggrannhet, säkerhet och som även är prisvärda. Helt enkelt en bil som gemeneman ska ha glädje och trygghet av att köra. SEAT är en del av Volkswagenkoncernen och får med det många gemensamma nämnare med övriga bilmodeller inom koncernen.

Både Seat Ateca och Seat Leon är populära SEAT-modeller, men kanske är den mest ikoniska bilmodellen SEAT Ibiza som togs fram år 1984 och röjde internationell framgång med mer än 5 miljoner sålda enheter.

SEAT:s historia skapar framtiden

SEAT är en akronym för Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo och till en början var den spanska staten ägare med 51 %. Även biltillverkaren Fiat har ägt 7 %. De första modellerna byggde på Fiats 600 och 850 modeller. 1981 lämnade Fiat Seat och Volkswagen AG köpte företaget några år senare.

Alla klassiska modeller och konceptbilar som SEAT skapat finns samlade på ett museum samt att besöka digitalt. Dessa bilskatter rymmer alla en berättelse, likväl alla som jobbat med produktionen av en bil till alla som kör SEAT. Det är alla dessa berättelse som biltillverkaren tar med sig in i framtiden när nästa generations bil skapas. Att SEAT är en biltillverkare med stor kundnöjdhet ligger i att de förstår sin historia när de skapar vår framtid.

Visualiserad perfektion före produktion

För Seat handlar det mesta om detaljer. Detta då den minsta detalj kan vara avgörande för den stora helheten. Innan en bil börjar produceras tas den först fram visuellt tack vare avancerad teknik. Varje del skapas i en digital miljö för att utvärderas och justeras. SEAT utmanar, testar och skapar älskvärda bilar som blir en del av många människors vardag.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Seat (2188)

Hitta en Seat Leon till salu i din stad

Till Bytbil.com