Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Opel bilar i Gävle

Vanligaste modellerna:

Opel grundades i Tyskland och är en av Europas största biltillverkare. De har ett systervarumärke som heter Vauxhall, och deras gemensamma försäljning uppgår till en miljon bilar om året.

Opels motto är ”Wir leben Autos”, vilket direktöversatt betyder ”vi lever bilar” på svenska. Deras motto vittnar om ett stort engagemang, en stor passion för biltillverkningen och deras filosofi om att bilen är en del av din vardag och ditt liv.

Opel har lanserat många populära modeller genom åren. Till exempel har Opel Insignia belönats med det högt ansedda priset Årets bil 2009 tack vare dess moderna teknologi. Opel Astra är ett annat exempel på en av Opels klassiska storsäljare som ständigt utvecklas och utrustas med nya funktioner. År 2016 blev även denna modell vinnaren av det högt ansedda priset Årets bil.

Opel från liten verksamhet till störst i Europa

Opel startade som en liten verksamhet i Rüsselsheim i Tyskland 1862, då Adam Opel började med att bygga sin första symaskin. När företaget växte började de även tillverka cyklar och blev snart världens största cykeltillverkare.

Det dröjde fram till 1899, då Adam Opels fru hade tagit över verksamheten, innan den första bilen tillverkades. Modellen hette Opel Patent Motor Car och lade grunden för framtida innovationer. Det öppnades en filialfabrik i Berlin och både personbilar och racingbilar tillverkades så fort det bara gick.

Opel var under slutet av 1930-talet den största biltillverkaren i Europa, men under andra världskriget beordrades de att sluta tillverka personbilar. Inte förrän åren efter kriget kunde Opel fortsätta sin verksamhet och bli den första tyska biltillverkaren med eget testområde på fabriken.

Opel lanserar innovativa och moderna bilar

Opels historia är lång, och många modeller har tillverkats genom åren. Genom att alltid vara i framkant, och tillverka bilar som är i tiden, har de lyckats hålla sig moderna och sälja sina bilar år efter år. Redan 1990 var de den första biltillverkaren som införde en återvinningskedja för plast och började då sin resa mot en miljövänlig tillverkningsteknik. Idag lanserar Opel innovativa bilar med både stor säkerhet och diesel- och bensinmotorer som är energisnåla.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Opel (2991)

Hitta en Opel till salu i din stad

Till Bytbil.com