Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Honda Accord bilar

Se övriga modeller


Honda är en av världens största motortillverkare och har fått sitt namn från en av grundarna, Soichiro Honda. Det japanska bilmärket tillverkar även andra fordon som motorcyklar, transportfordon, båtar och produkter inom flygteknik. Faktum är att Honda är världens största tillverkare av motorer och producerar över 14 miljoner förbränningsmotorer per år.

I USA har modellen Honda Accord toppat försäljningslistorna under lång tid, och modellen Honda Civic har väckt stor uppmärksamhet med sin annorlunda design tagen direkt från konceptbilen som presenterades på 1970-talet. Honda tillverkar även världens mest sålda SUV, nämligen modellen Honda CR-V som har tagit världen med storm med sin moderna design och avancerade säkerhet. Över sju miljoner Honda CR-V har sålts världen över sedan år 1995.

Hondas framgångar och den första personbilen

Honda har sedan starten 1948 blivit ett av världens största bilmärken. Allt började med de japanska grundarna Soichiro Honda och Takeo Fujisawa och deras intresse för motorer och motorsport. Honda Motor Company började växa direkt, och redan 1949 lanserade de sin första motorcykel. Därefter tog affärerna fart och de började tillverka personbilar.

År 1963 lanserades den första personbilen, nämligen Honda S500. Den exporterades inte och var därför endast högerstyrd. När uppföljaren Honda S600 kom hade bilmärket öppnat för försäljning till andra delar av världen, vilket gjorde att de även tillverkades med vänsterstyrning.

Hondas moderna miljömedvetenhet

Framgångarna blev med åren större och större för Honda, och nya fabriker öppnades i Europa och USA. Även Hondas sportbilar visade på deras höga kvalitet vilket gjorde att de tog hem första pris i konstruktörs-VM under slutet av 1980-talet.

Honda har under hela sin historia varit en miljömedveten tillverkare. Under senare år har frågan om miljöhänsyn och hållbar tillverkning påverkat bilmarknaden, vilket Honda också har anpassat sig efter. De var till exempel en av de första motortillverkarna som lanserade hybridbilar i början av 2000-talet, och har därmed fått ett stort förtroende och ökad efterfrågan hos sina kunder.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Honda (1713)

Hitta en Honda Accord till salu i din stad

Till Bytbil.com