Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Klart: Sony och Honda ska sälja elbilar

Ska om ett par år börja sälja elbilar tillsammans

Större
Stäng
  • Foto: Sony
    Foto: Sony
  • Foto: Sony

De två japanska företagen Sony och Honda ska skapa ett samriskföretag som redan om ett par år ska börja sälja elbilar.

För lite drygt ett år sedan visade Sony upp en konceptbil, Vision-S som var ute och körde på vanliga vägar i Österrike. Då spekulerades det i huruvida Sony skulle tillverka en produktionsversion av modellen. Men senare dementerade den japanska teknikjätten uppgifterna och sade att bilen enbart var en testbädd för framtida tekniker.

Nu i januari kom det i stället uppgifter om att Sony letade efter teknikpartner till sitt elbilsprojekt, och nu verkar de ha fått napp.

Nu har Honda bekräftat att de kommer samarbeta med teknikföretaget i ett samriskföretag för att utveckla och sälja elbilar, rapporterar Automotive News Europe. Målet är att företaget ska påbörja sin försäljning 2025.

Delat ansvar

Honda ska bidra med kunskap inom karosstillverkning och eftermarknadsservice, medan Sony bidrar med visualisering, telekommunikation och underhållningsteknik.

Företaget kommer planera, designa och sälja elbilar, men kommer inte ha någon egen tillverkning. Honda kommer ansvara för att tillverka den första modellen. Dock kommer den baseras på en plattform som har utvecklats av Sony.

– Även om Sony och Honda är företag som delar många historiska och kulturella likheter, är våra områden av teknisk expertis väldigt olika. Därför tror jag att denna allians som förenar de två företagens styrkor, erbjuder stora möjligheter för framtidens mobilitet, sade Toshihiro Mibe, vd för Honda, i ett uttalande.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com