Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Artura – McLarens kommande laddhybrid

Laddhybriden kommer med en V6-motor 


Större
Stäng
  • Foto: McLaren
    Foto: McLaren
  • Foto: McLaren
  • Foto: McLaren

McLaren namngett sin kommande laddhybrid som lanseras våren 2021. Artura är McLarens första modell med en V6-motor.

Nästa år lanserar McLaren sin nästa kommande laddhybrid, och nu har den brittiska biltillverkaren släppt en bild på bilens namnmärke som placerats mellan spetsarna på avgasrören.

2025 kommer hela McLarens modellutbud vara hybridiserat och Artura är viktig för för den brittiska biltilverkaren modellen är först ut i den processen. McLaren Araturan kommer byggas på en ny plattform, McLaren Carbon Lightweight Architecture, som utvecklades specifikt för att rymma hybrid-drivlinor. 

Effekten är ännu okänd eftersom den brittiska biltillverkaren inte vill den, men McLaren har sagt att bilen kommer ha en V6-motor med dubbelturbo, tillsammans med en elmotor. Enligt McLaren själva behåller den nya drivlinan prestandafördelarna från den tidigare V8-motorn, men har bättre vridmoment vid lägre varvtal och levererar därmed en bättre acceleration. 

LÄS MER: McLaren Speedtail: ”Som att köra ett stridsflygplan”

McLaren Aruta blir McLarens första modell med en V6-motor då McLaren hittills har enbart förlitat sig på V8-motorer – med ett undantag: McLaren F1 som lanserades under 90-talet. Den hade i stället en V12- motor. 

– Varje element av Artura är nytt – från plattformen och varje del av den högpresterande hybriddrivlinan, till den yttre karossen, interiören och det senaste gränssnittet, men den bygger på årtionden av teknik och erfarenhet från Mclarens superlätta race- och gatubilar för att ta med all vår expertis inom elektrifiering till superbilsklassen, säger Mike Flewitt, vd för McLaren Automotive. 

Modellen kommer börja säljas våren 2021. 

LÄS ÄVEN: McLarens nya gatlegala racerbil

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com