Volkswagen bekräftar ID.8

Blir det största tillskottet i ID-familjen

Den hittills största medlemmen i Volkswagens ID-familj är nu bekräftad och kommer vara lika stor som Volkswagen Atlas. 

Tidigare under veckan höll Volkswagengruppen en present om deras strategi för framtiden. Bland annat ska koncernen investera ännu mer pengar i att utveckla, tillverka och sälja elbilar. Däribland skulle de tillverka en stor elektrisk suv (storleksmässigt som Volkswagen Atlas) som de inte har talat om tidigare.

Herbert Diess delade med sitt tal under presentationen på LinkedIn, och i talmanuset bekräftas det att den stora elektriska suven faktiskt är Volkswagen ID.8. Antagligen kommer den baseras på MEB-plattformen, men det är nog för tidigt att spekulera. 

LÄS MER: Volkswagen och BMW tvingas böta 8,9 miljarder för dieselkartell

Därmed blir ID-familjen ännu större. Som bekant var den första medlemmen Volkswagen ID.3, vilket storleksmässigt är motsvarigheten till Golf, som sedan följdes upp av Volkswagen ID.4, som är ungefär lika stor som Volkswagen Tiguan. De ska även lansera Volkswagen ID.6 som enbart kommer säljas i Kina. Den tyska biltillverkaren kommer även erbjuda ID.Buzz, vilket ska vara ett elektriskt alternativ till Volkswagen Transporter. 

Därmed kommer ID.8 vara den största medlemmen i familjen, och det verkar som att modellen kommer säljas globalt. När alla medlemmar i ID-familjen tror Volkswagen sig ha ”den mest omfattande elbilsportföljen i branschen hittills”. På så sätt ska de bli det ledande elbilsmärket fram till 2025.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com