Polestar visar upp "Beast" på Goodwood

Den mest kraftfulla versionen hittills

En minst sagt potent Polestar 2 visats upp på Goodwood Festival of Speed. Den kallas för ”Beast” och är den mest kraftfulla versionen hittills. 

För ett tag sedan visade den svenska elbilstillverkaren Polestar upp siluetten av den kommande Polestar 3, och kommer vara den första modellen av Volvo Cars Group nya generation bilar som designats från grunden för att vara elektrisk. 

Men det betyder inte att de fortsätter experimentera med Polestar 2, tvärt om. Polestar har avslöjat en prestandaversion av modellen som visades upp på Goodwood Festival of Speed. Bilen har fått en del förändringar. 

Bilen har smeknamnet ”Beast” och har nu en effekt på 476 hästkrafter som levereras från de dubbla elmotorerna. Den har fått en bredare spårbredd (+ 1 cm på varje sida) och tre  centimeter lägre markfrigång. Den har även fått bredare hjulhus för att 9×21-tumshjul ska få plats och har även Akeobomo frambromsar som användes i Polestar 1.

LÄS MER: Polestar 1 tar farväl med gyllene specialversion

Fjädringen har blivit 80 procent styvare fram och 40 procent baktill. Även dämparna från Öhlins har uppgraderats till trevägsdämpare som är cirka 30 procent styvare. Den har även fått fjäderbensstag i kolfiber som använts i Volvo S60 Polestar. 

En del visuella förändringar finns i form av en uppdaterad främre och bakre stötfångare. 

På tal om Goodwood Festival of Speed, nedan finns  en livestream om du vill kolla på andra häftiga racerbilar från både nu och dåtid. 

LÄS ÄVEN: Fler versioner av Polestar 2 lanseras

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com