Nischföretaget ska utmana Rimac Nivera

Förra modellen hade 2 080 hästkrafter

Deras senaste modell hade 2 080 hästkrafter. Nu har Arash släppt bilder på elbilen som bland annat ska utmana Lotus Evija och Pininfarina Battista.

Det finns många stora och små biltillverkare runt om i världen. Ett av nischmärkena som finns, är Arash Motor Company. Nu rapporterar Carscoops att Arash tänker lansera en elbil.

Modellen kallas för AFX, men ytterst få andra detaljer har framkommit. Men sannolikt kommer den utmana Lotus Evija, Pininfarina Battista och Rimac Nevera.

Nu har företaget släppt bilder på bilen och den visar att fordonet får kantiga strålkastare och en kompakt motorhuv med stora luftventiler för att underlätta aerodynamiken. Den har även tydliga hjulhus och dörrar som påminner om Porsche 918 Spyder. Dock har den inte några traditionella backspeglar. Dock finns framträdande linje med LED-ljus baktill, och den har även en hajfena för att ytterligare förbättra aerodynamiken.

Interiören har säten som är gjutna i monocoquen. Det finns även en liten skärm som ersätter de yttre backspeglarna. Det finns även ett instrumentkluster.

Det senaste produktionsfordonet som Arash lanserade var AF10. Modellen lanserades 2016 och hade en 6,2-liters V8-motor med fyra elmotorer som genererade 2 080 hästkrafter.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com