Mercedes-Maybach får tvåtonslack

Dubbla klarlackslager lovar avgrundsdjup.

Färgsprutorna kommer att få jobba hårt i höst. Då för Mercedes-Benz allra lyxigaste modeller ännu mera klarlack.

Lyxbilsdivisionen hos Mercedes-Benz, Maybach, går som tåget. I fjol stod Maybachbilar för en tiondel av den globala S-klassförsäljningen, med Kina, Ryssland och USA som största marknader.

Till modellåret 2019 får Mercedes-Maybach S-klass en lättare ansiktslyftning med tillvalet tvåtonslack som den mest iögonenfallande förändringen. Nio kulörkombinationer ska finnas att välja mellan, inklusive dubbla klarlackslager på mörk grund. För att få rätt djup i lystern lägger man först ett lager klarlack ovanpå grundkulören för att sedan slipa ner det och sedan lägga på ett lager till.

Får Steinways bästa att se matt ut.

Grillen får ett nytt mönster som sägs vara inspirerat av kritstrecksrandiga kostymer och interiört får man fler kontrastsömmar att välja mellan, bland annat koppar, guld eller platina. Ja, inte äkta då, men väl så likt.

Tekniskt sett är Mercedes-Maybach S-klass samma bil som i går. Det betyder en knappt 5,5 meter lång limousin med antingen en V8 på 469 hästkrafter eller en V12 på 630 hästkrafter under huven. Prislistan startar en bit norr om 1,5 miljoner kronor.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com