Jeremy Clarksons Ford GT säljs

V8-motor • 550 hästkrafter

Jeremy Clarkson hade en minst sagt komplicerad relation till Ford GT. Han älskade modellen, men när han lade vantarna på ett exemplar vägrade fordonet starta. Nu säljs bilen som har haft samma ägare sedan 2006.

Du känner säkert till Jeremy Clarkson, motorjournalisten som är känd från det populära programmet Top Gear (som han för övrigt fick sparken ifrån 2015). Han är en av de nuvarande programledarna för The Grand Tour, tillsammans med Richard Hammond och James May.

Genom åren har Jeremy Clarkson sagt en hel del kontroversiella saker, såsom att han i The Sunday Times har jämfört växelspaken i en Volvo XC90 med en sexleksak, och har kallat Greta Tunberg för en bortskämd spoling.

Han har även haft en komplicerad relation till Ford GT. Han älskade modellen så mycket att han köpte ett exemplar, men när han väl la vantarna på den, lade startspärren av. Den amerikanska biltillverkaren åtgärdade problemet, men sedan krånglade bilen på andra sätt. Vid ett flertal gånger gick alarmet av, och antistöldsystemet anklagade Clarkson för att ha stulit bilen fem gånger under en och samma dag. Efter ett par veckor lämnade Clarkson tillbaka bilen och den såldes vidare.

Bilen fick en ny ägare 2006 och denne har haft den i sin ägo fram tills i dag. Nu finns bilen till försäljning via den brittiska firman GT101. Totalt har fordonet rullat 3 936 mil. Bilen är lackerad i midnattsblått och har de vita ränderna som fanns som tillval. Bilen har även BBS-hjulen med sex ekrar. Under motorhuven finns en 5,4-liters V8 med 550 hästkrafter och 680 Nm. 0–100 km/h går på mindre än 3,8 sekunder. Bilen har även en uppgraderad hjulupphängning från KW och ett sportavgassystem från Accufab. Bilen kommer med en omfattande servicehistorik och är enligt försäljaren i fint skick.

Ford blir din för 269 000 £, motsvarande 3,1 miljoner svenska kronor.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com