Brittisk firma ska tillverka sportbil som inspireras av Lotus 62

Ska samarbeta med Lotus

En brittisk firma ska samarbeta med biltillverkaren Lotus för att utveckla sin första sportbil. De kommer inspireras av Lotus 62, och bilen kommer tillverkas i 62 exemplar.

Lotus ägs numera av samma företag som Volvo, Geely. Framtiden för den brittiska biltillverkaren ser ut vara vara elektrisk, något som Bytbil tidigare har berättat om. Nu verkar det som att det trots allt kommer finnas ett alternativ, rapporterar Motor1. 

En brittisk firma som heter Radford ska samarbeta med Lotus. Radford ska utveckla en lyxsportbil med kodnamnet Project 62 och den ska produceras i en begränsad upplaga. Bland annat är före detta Formel 1-världsmästaren Jenson Button involverad i projektet. 

LÄS MER: Nya detaljer om Lotus kommande sportbil

Radford Project 62 kommer vara en tvåsitsig coupé med mittmotor. Den kommer inspireras av racingbilen Lotus Type 62, vilket betyder att det kan bli en modern tolkning av den klassiska bilen.

Upplagan kommer begränsas till 62 exemplar (hmm, ingen överraskning där) och varje exemplar kommer skräddarsys och utformas efter kundernas krav. Enligt Radford själva kommer varje exemplar vara ”snygga och elegana”. Lotus Engineering kommer hjälpa till med utvecklingen för att den ska vara en ordentlig förarbil som är mekanisk, engagerade och på tårna. 

Mer detaljer kommer komma under året. Fram tills dess kan du titta i vår videospelare ovan, där Radford har släppt en video om projektet. 

LÄS ÄVEN: Teknik från Volvo och design från Evija – så blir nya Lotus Esprit

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com