Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Suzuki bilar i Hisings Backa

Vanligaste modellerna:

Suzuki är en av de största japanska biltillverkarna och satsar på bilar som är prisvärda, pålitliga och attraktiva. Med hög teknologi och stor innovationskraft ser Suzuki till att aldrig stå still utan att ständigt vara i rörelse framåt. Det är företagets ”Way of life!”

Sedan starten 1955 med lanseringen av lättviktsbilen Suzulight har företaget expanderat enormt och tagit en position bland de största bilproducenterna i världen. Suzuki ses som Japans motsvarighet till Volvo, även om de säljer fem gånger så många bilar. Några populära bilmodeller är bland annat Suzuki Swift, Suzuki S-Cross, Suzuki Vitara och Suzuki Baleno. Vitara har bland annat blivit utsett till bästa SUV i ett test av Teknikens Värld och Suzuki Swift anses även som en av de bästa begagnade bilarna, vilket ger ett högt andrahandsvärde.

Suzuki – från vävstol till motorer

Från början var Suzuki ett textilföretag med stor framgång runtom i världen. Grundaren Michio Suzukis vävstolar var så bra att de aldrig gick sönder eller slets ut, vilket resulterade i en mättad marknad som fick företaget att tänka om och tänka nytt. Under 1950-talet gick företaget helt över till att producera motorfordon och då även ändra företagsnamnet till Suzuki motor Corporation. Den precision och kvalitet som fanns i textilföretaget fördes över till motorföretaget. Suzuki Suzulight blev den första bilmodellen och med sin lätthet, smarta konstruktion och låga pris blev den enormt populär och förändrade Japan i grunden. Från första modell lägger Suzuki stor vikt vid avancerad teknik i bilmodellerna.

Suzuki-jeepen

Under 1970-talet producerade Suzuki sin första fyrhjulsdrivna bil Jimny 4X4. Modellen blev en succé och även kallad för ”Suzuki-jeepen”. Inom 4×4-segmentet blev bilen en ikon och med tre generationer är modellen fortfarande en klassiker och populär bil.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Suzuki (1383)

Hitta en Suzuki till salu i din stad

Till Bytbil.com