Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Dacia bilar

Vanligaste modellerna:

Dacia är ett populärt bilmärke som ständigt växer tack vare sina låga priser och sin smarta teknologi. Det är från början ett rumänskt bilmärke, men ingår numera i den franska Renaultkoncernen. Sedan Renaults uppköp har cirka 2,7 miljoner Daciabilar tillverkats till nöjda kunder över hela världen.

Dacia har sin produktion i Rumänien för europeiska kunder och i Marocko för den afrikanska marknaden. Några av de mest sålda modellerna i både Europa och Afrika är den tuffa Dacia Duster, den stilsäkra Dacia Sandero och den familjevänliga Dacia Lodgy.

Dacia är en del av det historiska Rumänien

Dacia sägs ha fått sitt namn efter den romerska provinsen Dakien som sträckte sig över delar av dagens Rumänien, Moldavien, Serbien, Ungern och Bulgarien. Dakien ses alltså som ett historiskt Rumänien, och är därför passande för att markera bilmärkets hemvist.

Dacia grundades redan under 1960-talet och licenstillverkade då Renault-bilar. I mitten av 1960-talet blev Dacia en del av Renaultkoncernen. Detta öppnade nya dörrar för Dacia och ledde till att man tillverkade de första egna modellerna som fick heta Dacia 1100 och Dacia 1300. Man vidareutvecklade 1300-modellen och nyproducerade den sedan under flera årtionden.

Dacia – högst kundlojalitet i Sverige

Under slutet av 1900-talet utvecklades Dacia i raketfart. Dacia började utveckla flera modeller som tillverkas än idag, och år 1999 köpte Renault upp Dacia helt och hållet.

Det dröjde ända till 2008 innan Dacia introducerades och tog plats på den svenska bilmarknaden. I Sverige kan du numera få tag på de populära modellerna Dacia Duster, Dacia Logan MVC, Dacia Sandero, Dacia Lodgy och Dacia Dokker Van. Sedan Dacia kom till Sverige har det snabbt blivit ett självklart val för den som vill ha en bil till ett lågt pris utan att tumma på kvalitén. Enligt ny statistisk är Dacia till och med det bilmärke i Sverige som har högst lojalitet bland sina kunder.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Dacia (1287)

Hitta en Dacia till salu i din stad

Till Bytbil.com