Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Alfa Romeo 164 bilar

Se övriga modeller


Alfa Romeo är en Italiensk biltillverkare, känd både för sina sportiga personbilar och för sina framgångar inom bilsporten. Alfa Romeo ses som en klassisk sportbilstillverkare och har även varit med och tävlat i Formula 1.

Sedan 1986 ingår företaget nu i Fiat-koncernen med att producera bilar med sportig design och stor komfort, vilket blivit karakteristiskt för Alfa Romeo.

Några populära modeller är Alfa Romeo Giulia, Alfa Romeo 4c, Spider och Brera. Småbilen Giulietta blev resultatet när företaget efter andra världskriget skulle ställa om och producera personbilar istället för sportbilar.

Alfa Romeo skapar designklassiker

Det är lätt att känna igen en Alfa Romeo tack vare bilmodellernas graciösa men ändå sportiga utseende. Den klassiska färgen på modellerna är röd, Alfa Rosso, som blivit den italienska racingfärgen. En färg som även Ferrari använder. Racerbilen P2 som togs fram 1923 kördes av bland andra Enzo Ferrari och när Alfa Romeo 1951 lämnade Formula 1 bakom sig överlät företaget sina bilar till Ferrari, som sedan röjt stor framgång med många kända namn.

Under 1950-talet gick Alfa Romeo över till en mer modern bilproduktion i sann industrianda och löpande band-princip. Det var även under denna tid många designklassiker föddes, som Alfa Romeo 1750 Spider och Alfa Romeo GT. I filmen Mandomsprovet ser man modellen Spider som tack vare den uppvisningen gav spridning och popularitet till bilmodellen.

För att bredda sin repertoar av personbilsmodeller och erbjuda ett alternativ mer vänligt för plånboken lanserade de bilmodellen Alfasud. En modell som med en inte vidare bra start kom att bli bilmärkets mest tillverkade modell.

Alfa Romeo – en del av Fiatconcernen

1986 köpte Fiat Alfa Romeo och många av Alfas bilmodeller fick då komponenter från Fiats modeller. Även om många likheter fanns mellan bilmärkena behöll Alfa Romeo sitt särdrag med sin egen design och egna motorer. 2001 blev Alfa Romeo 147 utsedd till årets bil och gav företaget ett uppsving på den svenska marknaden. Bilmärket ses nu lite som en udda fågel men har en stark position hemma i Italien med trogna köpare.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Alfa Romeo (329)

Hitta en Alfa Romeo 164 till salu i din stad

Till Bytbil.com