Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Trimningsfirmans hyllning till avlidne Fast & Furious-stjärnan

Finns en tydlig anledning

Större
Stäng
  • Bilen är en hyllning till den bortgångne Paul Walker. Foto: Safari.
    Bilen är en hyllning till den bortgångne Paul Walker. Foto: Safari.
  • Bakspoilern på den trimmade Toyotan.
    Bilen får en upphottad bakspoiler. Foto: Safari
  • Bilen är en hyllning till den bortgångne Paul Walker. Foto: Safari.
  • Bilen får en upphottad bakspoiler. Foto: Safari
  • Bilen är en hyllning till den bortgångne Paul Walker. Foto: Safari.
  • Bilen får en upphottad bakspoiler. Foto: Safari

Toyotas trimningsfirma Tom’s har hottat upp en Toyota Supra som är en hyllning till en av huvudrollsinnehavarna i Fast & Furious.

Fast & Furious är en uppskattad filmserie bland bilentusiaster, där Paul Walker hade en av huvudrollerna. Som du vet gick han bort i en bilolycka 2013.

I filmerna körde Walker den ikoniska orangea Toyota Supran som tidigare i våras såldes på auktion för motsvarande cirka 4,6 miljoner svenska kronor.

Nu har en av Toyotas officiella trimningsfirmor, Tom’s, hedrat den hyllade skådespelaren genom att hotta upp en vit Toyota Supra A90 GR genom ett samarbete med det japanska livsstilsmagasinet Safari.

LÄS MER: Subaru visar upp smakprov på kommande suv – samarbete med Toyota

Om ni har sett Fast & Furious-filmerna, så vet ni att det är en vit Toyota Supra A80 med i Fast & Furious 7. Det var i själva verket Paul Walkers egen bil som var med i filmen, och därmed finns en anledning till att Toms har valt att modifiera Supran och försöka matcha den så gott det går till de specifikationerna som Walkers bil hade.

Utseendemässigt har bilen en lite mer återhållsam front och en högre position på den bakre spoilern. Även markfrigången har sänkts genom coilovers från KW. Den har även ett par BBM LM-fälgar, precis som Walkers Supra hade.

Effektmässigt har motorn trimmats från 382 till 420 hästkrafter genom en enkel chiptrimmning. Totalt kommer Tom’s tillverka ynka tre exemplar. Varje bil kommer kosta 12,96 miljoner yen, motsvarande drygt en miljon svenska kronor.

Om du är intresserad att köpa en, kanske du har chansen. Om det är många som är intresserade kommer ett lottningssystem användas.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com