Uppgifter: Corvette dumpar förbränningsmotorer

2035 ska GM sluta sälja bilar med förbränningsmotorer

2035 ska GM sluta sälja bilar med förbränningsmotorer, och nu verkar det som att Chevrolet är på gång att dumpa förbränningsmotorer även för Corvette. 

Den ikoniska sportbilen Chevrolet Corvette kan blir av med sin V8-motorn tidigare än förväntat. Enligt den amerikanska biltidningen Motortrend, så kommer Chevrolet lansera en helelektrisk version av Corvette 2024, samt två laddhybrider, 2023 och 2025. 

Även om övergången till en elektrisk drivlina verkar vara oundvikligt för Corvette, eftersom GM har åtagit sig att sluta sälja bilar med förbränningsmotorer 2035, så verkar det som att beskedet ändå kom oväntat.

Det framkommer inga detaljer om drivlinan på den elektriska Corvetten, men det spekuleras i att modellen kommer ha flera elektriska motorer, och ett stort batteripaket, än det som finns i de kommande laddhybriderna, dessutom är fyrhjulsdrift en möjlighet. 

LÄS MER: Songsan SS Dolphin kopierar klassisk Chevrolet

Modellen kommer antagligen kosta mindre än ZR1, som kostar 120 000 dollar (motsvarande 996 000 svenska kronor), vilket är ungefär dubbelt så dyrt som Corvette Stingray numera kostar, 59 995 dollar (498 000 kronor). 

Den elektriska Corvetten har ännu inte fått något namn än, men det spekuleras i att E-Ray, som GM har registrerat och förnyat de senaste åren, kan tillämpas på modellen, om namnet inte används på en laddhybrid. 

Enligt uppgifter heter laddhybriden som lanseras 2023 C8 hybrid och modellen kommer ha en 5,5 liters V8-bensinmotor, med tre elmotorer, två på framaxeln, och ytterligare inuti den åttaväxlade lådan, och ska en effekt på 775 hästkrafter (578 kW).

Det kommer inte vara någonting jämfört med versionen som släpps 2025, då flaggskeppet Corvette Zora kommer ut. Den kommer ha ett hybridsystem baserat på V8-motor med dubbelturbo, och kommer generera mellan 1 000 och 1150 hästkrafter (746 och 858 kW), även om detaljerna inte är bekräftade.

LÄS ÄVEN: GMC Hummer EV – den elektriska hummern är här

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com