Unik Dodge Challenger R/T 440 Sixpack – i princip i orört skick

Drivs en 7,2-liters V8-motor

En unik och äkta Dodge Challenger R/T 440 Sixpack från 1970, som i princip är i orört skick, säljs nu via Bytbil.

Hos Autohallen i Grästorp finns en läcker och unik muskelbil, nämligen en äkta Dodge Challenger R/T Sixpack, årsmodell 1970. Den har enbart körts 1 600 mil. Dodgen drivs av en 7,2-liters V8 bensinmotor som genererar 396 hästkrafter och har en treväxlad, automatlåda. Bilen är i färgen Go Mango. Av just den här modellen och med de specifikationerna samt årsmodellen, finns enbart ett få antal kvar i hela Sverige.

Enligt Daniel Olsson, som är ägare av Autohallen i Grästorp, så har intresset för bilen varit högt.

– Det har varit väldigt många intresserade, men än så länge har vi inte fått något avslut på den. Men intresset är högt eftersom det är en unik bil, säger Daniel Olsson. 

LÄS MER: Dodge Challenger SRT Demon är ensitsig

Bilen fanns från början i Kalifornien, där den under en tid stod på ett museum. Därefter köptes den av en svensk fastighetsman som även var bilsamlare, och 2008 importerade sedan ägaren bilen till Sverige. Den dåvarande ägaren körde bilen ytterst få gånger, ett par mil till och från besiktningen, i cirka åtta år. Sedan skickades Dodgen till bilmuseet World of Classic, där den en tid stod utställd. Och nu ska den säljas.

Enligt Daniel Olsson är det ovanligt att en sådan typ av bil dyker upp till försäljning. 

– Bilen är fantastiskt fin. Den är antagligen delvis renoverad, men den känns orörd eftersom den är i såhär fint skick, vilket känns lite unikt med bilen. Vissa delar är lackade, och det kan jag förstå. Allt som allt är den väldigt orörd. Totalt har det bara tillverkats 794 sådana bilar, med sixpack och automatlåda, säger Daniel Olsson. 

Är man intresserad av bilen så finns den hos Autohallen i Grästorp för 795 000 kronor. 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Autohallen i Grästorp AB (@autohallengrastorp)

LÄS ÄVEN: Här är bästa bilköpen 2021

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com