Torsdagsvideon: Dragrace mellan tre populära elbilar

Kia EV6, Volkswagen ID.4 och Ford Mustang Mach-E

Kia EV6, Ford Mustang Mach-E och Volkswagen ID.4 GTX är tre populära elbilar. Men vilken av dem är bäst när det kommer till ett dragrace?

Volkswagen ID.4 GTX, Ford Mustang Mach-E och Kia EV6 är tre populära elbilar. Men hur är styrkeförhållandet mellan dessa tre elbilar? Nu har gänget på Carwow ställt upp bilarna på rad och kört diverse utmaningar, däribland ett test där man ser vilken av bilarna som har bäst regenerering av energi.

Den första av dem är Volkswagen ID.4 GTX. Den har två elmotorer som producerar 325 hästkrafter och 470 Nm. Dock väger den drygt två ton, 2 224 kg. Bytbil har tidigare provkört Volkswagen ID.4 GTX, och testet kan du läsa om här.

Den andra modellen är Ford Mustang Mach-E. Även den har två elmotorer som producerar 351 hästkrafter och 580 Nm. Den väger 2 198 kilo. Vad Bytbil tycker om Mach-E kan du se här.

Den sista modellen, Kia EV6, har en effekt på 325 hästkrafter och 605 Nm. Dessutom väger den 2 090 kilo. Bytbil har även provkört bilen som utsågs till Årets bil i Europa 2022. Du kan läsa om provkörningen av Kia EV6 här.

Hur dragracet och de andra utmaningarna slutar, ser du i videon ovan.

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com