Ovanlig Corvette – ett av få exemplar i Sverige

Motorn genererar 700 hästkrafter

En ovanlig Chevrolet Corvette ZR1, årsmodell 2012, säljs via Bytbil. Den är så ovanlig att den är ett av få exemplar av Centennial Edition som finns i Sverige. 

Hos LindHill AB finns det en ovanlig Chevrolet Corvette ZR1, årsmodell 2012. Det är en Centennial Edition, och är endast en av 216 som någonsin har byggts. Den är ett av få exemplar i Sverige. Den har specialbeställda kolfiberstolar, samt ratt, som är byggda av Caravaggio Corvettes. 

Trots att annonsen på bilen lades ut relativt nyligen så har intresset varit stort, säger Henrik Loborn, som är delägare hos LindHill AB. 

– Det har redan varit några intressenter. Det var ett par personer som hörde av sig på direkten, säger han. 

Enligt LindHill är den en extremt påkostad bil och har blivit förfinad med bland annat ett speciellt luftfilter, avgassystem, throttle controller, sidoljus, kamera fram & bak, samt tonade rutor runtom.  

– Det är en europabil. De är mer attraktiva eftersom de är producerade för den europeiska marknaden, säger Henrik Loborn. 

LÄS MER: Ovanlig Datsun 280Z – importerad från USA

Bilen importerades till Sverige 2015. Den har en sexliters V8-motor på 700 hästkrafter, samt en sexväxlad manuell låda. 

– En person hade tidigare köpt bilen för att kunna köra på bana, men den hade alldeles för mycket effekt, så det gick inte. Personen köpte en Ferrari från oss och så fick vi den här bilen i inbyte, säger Henrik Loborn. 

Corvetten även utrustad med keramiska bromsar, klimatanläggning, backspegel som är avbländningsbar, elspeglar, samt elstolar med minne. Även passageraren har lyxen med elstolar. Den har även en farthållare, färddator med navigator, skinnklädsel, Bluetooth, samt Xenonstrålkastare. 

Även om den cirka nio år gammal, är den i fint skick. 

– Den har använts, men för sin åldern är den jättefin. Det finns inte direkt något som finns att anmärka på bilen. Det är nog den bästa bilen jag har kört, den är otroligt härlig, säger Henrik Loborn. 

Är man intresserad av Corvetten, finns det hos LindHill i Örebro för 919 900 kronor. 

LÄS ÄVEN: BMW:n som inte är vad den ser ut som

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com