Officiell: Volvo C40 Recharge

Första Volvomodellen som designats för att vara elektrisk

Idag har Volvo presenterat sin nya elbilsmodell Volvo C40 Recharge. Det är den första Volvomodellen som designats för att enbart vara elektrisk.

 

Idag presenterade Volvo sin nya elbilsmodell, Volvo C40 Recharge. Det är en lågbyggd coupébyggd sedan med backlucka i halvkombistil, liknande Polestar 2.

Volvo C40 Recharge ska ha fördelarna som en SUV, men har en lägre och strömlinjeformad design. Den baseras på CMA-plattformen, precis som Volvo XC40 Recharge, och är en den första Volvomodellen som designats för att enbart vara elektrisk. 

Som Bytbil berättade tidigare idag, så har Volvo som mål att bli ett helelektriskt märke senast 2030. 

– C40 Recharge representerar Volvos framtid och visar vart vi är på väg. Den är helelektrisk, endast tillgänglig online med ett bekvämt care-paket och kommer att finnas tillgänglig för snabb leverans. Det har aldrig varit så attraktivt att skaffa en ny Volvo, säger Henrik Green, chief technology officer.

LÄS MER: Beskedet: Volvo och Geely fördjupar samarbetet

Baksidan på C40 Recharge har en slående design som passar ihop med den nedre taklinjen, medan frontdesignen introducerar ett nytt ansiktet för elektriska Volvobilar och inkluderar strålkastare med pixelteknik, vilket även finns på Polestar 2. 

Inuti bilen ska föraren ha en hög sittposition, och bilen kommer med en rad olika färger och dekorativalternativ som är unika för just C40. Den är även den första modellen som är läderfri. 

Infotainmentsystemet kommer vara detsamma som finns i Volvo XC40 Recharge och Polestar 2, som har utvecklats tillsammans med Google och är baserat på operativsystemet Android. 

Framdrivningen utgörs av två elmotorer, en på framaxeln och en på bakaxeln, som drivs av ett 78 kWh-battteri som kan snabbladdas upp till 80 procent på cirka 40 minuter. Den förväntade räckvidden blir på cirka 42 mil enligt WLTP, och förväntas bli förbättras genom Over the air uppdateringar. 

Volvo C40 Recharge kommer enbart säljas online, vilket Bytbil också tidigare har berättat om. 

LÄS ÄVEN: Volvo P1800 Cyan leker i snön

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com