Officiell: Fordzilla P1

Skapades för virtuell racing – men det finns en hake

Fordzilla P1 är den första bilen som är baserad på ett design i ett virtuellt racingspel och har skapats i samarbete mellan gamers och ett bilmärke, nämligen Ford.

Genom tiderna har det funnits många egenartade bildesigner som använts i tv-spel, och tyvärr har det för det mesta stannat där, fram tills nu.

Fordzilla P1 (har ingen koppling till McLaren P1 överhuvudtaget), utformades för virtuell racing och skapades genom ett samarbete mellan gamers och designers på Ford. Processen startade i mars, när närmare 250 000 gamers fick rösta om allt från sittbrunnen, till sätena och var motorn skulle placeras. I augusti debuterade till slut modellen digitalt. Från arbetet i CAD där bilen skapades, till att en fysisk modell fanns tog endast sju veckor. 

LÄS MER: Så mycket kostar Ford Mustang Mach-E i Sverige

Racingbilen är byggd runt monococken, som delvis är täckt av ett stor, genomskinlig tak, format som ett stridsflygplan. Samtidigt är bilen utvändigt en kombination av framändan av en Ford GT, med bakdelen som är aerodynamisk i sann racinganda.

Bilen är 473 centimeter lång, 200 centimeter bred, och 90 centimeter hög.

Tyvärr har den inte använts i någon racingserie och det finns en anledning till det. Den stora haken är att modellen saknar en motor. Det är oklart om det ens går att öppna motorkåpan. Oavsett, är det en rolig idé och intressant hur en fantasi kan bli verklighet, nästan i alla fall.

LÄS ÄVEN: Ford klarar inte av sina utsläppsmål – får hjälp av Volvo

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Team Fordzilla (@teamfordzilla)

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com