Japansk media: Toyota Supra får M3-motor

Förra året kom nya Toyota Supra med sina 340 hästkrafter.
Ska man tro uppgifterna i trovärdig japansk motormedia är det ingenting mot vad som komma skall:
Supra GRMN ska få en M3-motor med 520 hästkrafter och 608 Nm.

Det är den respekterade japanska motortidningen Best Car som får Toyota-entusiaster världen över att se ljust på framtiden. De rapporterar att Toyotas ledning sagt ja till en speciell GRMN-version av sportbilen GR Supra. Enligt uppgifterna ska den komma år 2023 i endast 200 exemplar – och produktionen ska till och med upphöra 2025.

Precis som för specialversionen av Toyota Yaris GRMN (den arga bacillen) står akronymen för ”Gazoo Racing tuned by Masters of Nürnburgring”. Den nya Supran ska komma utrustad med samma motor som i kommande BMW M3 och M4; alltså en turboladdad treliterssexa, S58.

I sifferväg betyder det att Toyota Supra ligger inne med 520 hästkrafter och 608 newtonmeter, rapporterar Best Car. Det är ganska mycket mer än stundande föregångaren GR Supra som med sina 340 hästkrafter och 500 Nm gör 0-100 km/h på 4,4 sekunder.

En annan förändring är att den åttastegade automatlådan ska ersättas med en sjuväxlad M-dubbelkopplingslåda från BMW.

Om uppgifterna nu stämmer återstår det att se vad bilen kan komma att kosta. Gissningsvis lär den inte bli billigare än sin föregångare Toyota GR Supra som med sitt premiumpaket började på 678.900 kronor i Sverige förra året.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com