Jerry Seinfelds Porsche 911 GT3 RS går under klubban

Värderas till minst 2,5 miljoner svenska kronor

Han är en mycket framgångsrik komiker och en stor Porsche-fantast. Nu säljer han en av sina Porschebilar på auktion som värderas till minst 2,5 miljoner svenska kronor. 

Då och då skriver vi om olika Porsche-bilar som auktioneras ut. Bland annat har vi skrivit om en Porsche 911 som ägdes av knarkkungen Pablo Escobar, eller en annan som ägdes av en av världens bästa fotbollsspelaren genom alla tider: Maradona. 

Nu ska ytterligare en Porsche auktioneras ut. Den här Porschen har tillhört en person i den yttersta humoreliten: Jerry Seinfeld. Han har otaliga bilar, och just det här exemplaret i fråga är en Porsche 911 GT3 RS, årsmodell 2016. Nu säljs den på auktion via Bonhams. Seinfeld beställde den fantastiska bilen med en hel drös med tillval.

LÄS MER: Ovanlig Porsche från 1955 återupptäckt – hittades i container

Det mest uppenbara tillvalet är färgen, Liquid Chrome Blue Metallic, som har en djup och komplex glans över sig. Färgalternativet fanns tidigare bara på 918 Spyder. Utöver den finns ytterligare ett antal tillval, såsom ett system som kan lyfta upp framaxeln, sport chrono paket, LED-belysning, navigation, och en större tank på 87 liter. Totalt lade Seinfeld ned mer än 250 000 dollar (cirka 2,1 miljoner svenska kronor) på tillval och specialönskningar på den nya Porschen, som resulterade i en prislapp på närmare 450 000 dollar (3,8 miljoner svenska kronor). 

Foto: Bonhams

Utöver detta så har den en specialbeställd bakvinge som ger en hälsning till äldre dagar, men det går att montera tillbaka originalvingen. Enligt auktionsfirman så är bilen i väldigt fint skick då den har bott i både New York och Kalifornien och har enbart körts 241 mil. Den har även en skyddsfilm från Suntek för att hjälpa till att avvärja mindre brister. 

Bilen har en fyraliters boxersexa med elektronisk bränsleinsprutning. Den genererar 520 hästkrafter och har en sjuväxlad växellåda med paddlar, självständig dämpning på alla hjul, plus keramiska bromsar i kolfiber, både fram och bak. Den är värderad till mellan 290 och 330 000 dollar (2,5 och 2,9 miljoner svenska kronor). Porsche 911 GT3 RS auktioneras ut i helgen. 

LÄS ÄVEN: Porsche investerar i Rimac – sammanslagning med Bugatti nära?

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com