Brabus sätter tänderna i nya AMG G 63

För dig som tycker att AMG G 63 är lite klen.

Tycker du att Mercedes-AMG G 63 är lite trött? I så fall har den tyska trimfirman Brabus ett tips. Det heter Brabus 700 Widestar.

I vintras presenterade Mercedes-Benz en helt ny generation av sin terrängbil G-klass. Knappt en pinal hade behållits från den gamla och den fick till och med nymodigheter som delad framvagn. Har ni hört på maken? Men den såg ut precis som den gamla. Nåja, nästan i alla fall.

28 dagar senare presenterades – passande – den apokalyptiska Mercedes-AMG G 63 med fyra liters turboladdad V8 och 585 hästkrafter. Seismografer världen runt fick hicka.

Men du tycker förstås att den är lite klen, för du är tuff. Och när AMG inte räcker till står trimfirman Brabus i Bottrop redo att göra någonting åt saken, så att även du kan köra G-klass.

Så kanske får det lov att vara en Brabus 700 Widestar? Den har åtminstone 700 hästkrafter och ett utseende som inte lämnar någon åskådare oberörd. Effektökningen har åstadkommits med hjälp av en uppdatering av mjukvaran och ett mer friflödande avgassystem – som dessutom ska låta motorn toner ljuda högre. Som om det inte var nog med bombplansljudet från den vanliga G 63.

Som domedagens basuner.

Det är ändå ingenting mot vad Brabus har gjort med karossen. De utstående skärmarna breddar bilen med en decimeter och stora luftutsläpp bakom hjulen ser ut som hos något argt djur. Fälgarna mäter 23 tum i diameter. Stort.

Extravagansen går igen på insidan. Här har man klätt om stolar och paneler i mastikläder och alcantara och om man vill kan man komplettera med detaljer i ädelträ eller kolfiber. Premiären äger rum på Monaco Yacht Show, som öppnar i dag. Smidigt, för då kan du passa på att köpa en lustjakt eller två, när du ändå är där.

Daniel Östlund
Redaktör
daniel.ostlund@bytbil.com