BMW visar upp första bilderna på nya 2-serien

Toppversionen får 374 hästkrafter

BMW är i slutstadiet av utvecklingsarbetet på nya 2-serien och visar upp de första smakproverna på den kommande modellen, där toppversionen har 374 hästkrafter.

För en tid sedan berättade Bytbil om att BMW jobbar för fullt på en ny generation av BMW 5-serien och den kommer antagligen presenteras om två år. Samtidigt så ökade BMW sin försäljning rejält det första kvartalet, vilket var det bästa någonsin.

Biltillverkaren jobbar även på nya BMW 2-serien coupé och utvecklingsarbetet har kommit till sista stadiet innan den lanseras. Så pass att BMW väljer att visa upp den, men med rejäl kamouflage. Det är svårt att se några skillnader, men den bayerska biltillverkaren säger att ändringar har gjorts på den främre spoilerkanten, splittern, luftintagen som kanaliserar luftströmmen och bakaxel-höljet.

Foto: BMW

Under utvecklingen av bilen så har den testats på Nürburgrings Nordschleife, där både hjulupphängningen, chassit, dämpningen, styrningen och bromsarna har fått utstå stora påfrestningar, dessutom har den körts på vanliga vägar runtomkring München. 

LÄS MER: Video: Bytbil testar BMW M550i sedan

Toppversionen av 2-serien blir M240i xDrive Coupé, en rak, bensindriven, turboladdad sexa som maximalt genererar 374 hästkrafter, och som kombineras med en åttaväxlad Steptronic-låda. Dessutom kommer den få xDrive fyrhjulsdrift, även om modellen är bakhjulsorienterad. Den går även att få med M sportdifferential. 

Vridstyvheten har ökat med 12 procent jämfört med tidigare modeller, vilket enligt BMW ska ge en ökad körbarhet. Dessutom får den en ökad spårbredd vid både fram- och balaxlarna. Alla versioner får som standard, nya dämpare som förbättrar bilens sportighet, men även körkomfort. 

2-serien kommer även med ett adaptivt M-chassi, som tillval. Då kan man elektroniskt kontrollera dämparna, som går att anpassas både för ett sport sportigt körläge, eller en mer bekväm färd. 

Produktionen startar sent i sommar. 

LÄS ÄVEN: En BMW i8 helt i kolfiber

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com