Bilsalongen i Detroit ställs in

Har inte arrangerats sedan 2019

Bilsalongen i Detroit som skulle arrangerats nu i januari, ställs in. Istället kommer en utomhusfestival arrangeras senare i år. 

2021 års upplaga av den internationella bilsalongen i Detroit ställs in. Istället har The North American International Auto Show meddelat att det kommer arrangeras ett flerdagarsevenemang, ”Motor Bella”, vid motoranläggningen M1 Concourse i Michigan. Datumen kommer vara 21 till 26 september i år.

Eftersom att evenemanget flyttas till M1 Concourse gör det att man kan ordna evenemanget helt och hållet utomhus och därmed minimera covid-relaterade problem. Dessutom finns en 2,4 kilometer lång bana som kan användas för teknik- och biluppvisiningar. 

LÄS MER: Toyotas reklaminslag förbjuds i Australien

Arrangörerna hoppas på att Motor Bella blir ett mer spännande alternativ till traditionella bilsalonger, genom att få till en mer festivalkänsla. Eftersom den traditionella bilsalongen precis har ställts in, är det ännu oklart vilka biltillverkare som kommer medverka. 

”Pandemin har orsakat förändringar i vårt samhälle och vår värld på ett sätt som vi tidigare in har föreställt oss och vi borde alla leta efter nya och mycket kreativa sätt att göra affärer” sade Rod Alberts, vd för The North American International Auto Show, i ett pressmeddelande.

Bilsalongen i Detroit har inte arrangerats sedan januari 2019. Förra året planerade arrangörerna att göra om bilsalongen till en sommarshow, men sedan kom covid-19-pandemin som sköt upp allting.

LÄS ÄVEN: Renault återupplivar klassiska modeller – som elbilar

 

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com