Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

MINI Cooper bilar

Se övriga modeller


MINI Cooper är egentligen inte en egen bilmodell utan MINIs mest populära utförande av den ikoniska MINI-bilen. En MINI Cooper är en klassiker som inte bara erbjuder tidlös design utan även fantastisk körglädje tack vare det smarta utförandet och den starka motorn. Namnet ”Cooper” är hämtat från racinglegenden John Cooper, som 1961 upptäckte MINIs fantastiska köregenskaper och fick en modell med kraftfullare motor och större bromsar tillverkad åt sig att köra på racingbanan.

En MINI Cooper har precis som de andra MINI-modellerna hjulen placerade så långt ut mot kanterna som möjligt, för att uppnå känslan av gokart-körning. Skillnaden mellan en MINI och en MINI Cooper är den 3-cylindriga motorn och fler hästkrafter, vilket ger den en sportbilskänsla i kompakt förpackning. Är du ute efter en häftig körupplevelse i en liten bil är detta den perfekta bilmodellen att välja! Vill du ha en ännu vassare motor finns MINI Cooper även i 4-cylindrigt sportutförande.

MINI Cooper- den lilla racerbilen

MINI Coopers namne, John Cooper, var en brittisk racerbiltillverkare och racerförare som under 60-talet tillsammans med sitt team revolutionerade sporten genom att placera motorn baktill i racingbilen. När John Cooper för första gången körde MINI förbluffades han över körglädjen i den lilla bilen och ordnade snabbt en specialvariant med oförändrad, liten kaross men betydligt starkare motor och bromsar. Den lilla bilen gjorde snart succé på racingbanorna, och MINIs mer kraftfulla variant fick givetvis namnet MINI Cooper. Alla MINI-modeller kan i dag fås i Cooper eller Cooper S-utförande och det finns även en dieselvariant.

MINI Cooper med lyxig komfort & motorkänsla

En MINI Cooper ger dig lyxig komfort och ett härligt motorvrål. Många som testkör en MINI Cooper förvånas över den snabba reaktionen hos den lilla bilen som svarar på minsta vink från sin förare. Mini Cooper är inte bara en bil som gör att folk vänder sig om på stan, den erbjuder även sällan skådad körglädje.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av MINI (1610)

Modeller av MINI (1610)

Hitta en MINI Cooper till salu i din stad

Till Bytbil.com