Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Hyundai bilar i Västerås

Vanligaste modellerna:

Hyundai har gått igenom stora förändringar under sin korta historia. De har gått från att vara produktionspartner åt Ford till att bli en av världens största biltillverkare. De har gått från att uppfattas som ett lågkvalitetsmärke till att vara en pålitlig biltillverkare som levererar prisvärd kvalitet inom de flesta marknadssegment.

På senare år har Hyundai sett stora framgångar med kombin Hyundai Eon, småbilen Hyundai Accent och minibussen Hyundai Starex. Under det senaste årtiondet har de också kämpat för att komma in i lyxbilssegmentet. Detta började med Hyundai XG, och utökades senare med lanseringen av Hyundai Azera, Genesis och Equus.

Hyundai – den yngsta på toppen

Sydkoreanska Hyundai är ett av de yngsta företagen bland de största biltillverkarna i världen. Medan många av de största biljättarna har en historia som sträcker sig uppemot 100 år tillbaka så grundades Hyundai först 1967. De verkade då som en produktionspartner till Ford för bilmodellen Ford Cortina.

Först 7 år senare, 1975, kunde Hyundai lansera Hyundai Pony, vilken blev Sydkoreas första massproducerade bil. Strax efter började Hyundai utöka sortimentet med allt fler modeller och expandera till allt fler internationella marknader.

Hyundai – från lärling till mästare

År 1986 började Hyundai sälja bilar i USA. Den första modellen som lanserades på den amerikanska marknaden var Hyundai Excel, som tidigt blev sågad för sin dåliga kvalitet.

Under 1998 började Hyundai dock etablera sig som ett bilmärke i världsklass. De gjorde detta bland annat genom att göra stora investeringar i kvalitetssäkring, design och produktion. Men kanske framförallt genom att införa en vågad 10-års-, eller 160 000 km-garanti, på alla bilar sålda i USA. Samma år förvärvade de också stora delar av den sydkoreanska biltillverkaren Kia och grundade Hyundai Motor Group.

Idag räknas Hyundai som den fjärde största biltillverkaren i världen, under Toyota, General Motors och Volkswagen. Med över 7.3 miljoner fordon tillverkade varje år hamnar de dock en bra bit över sin gamla partner Ford, som för närvarande ligger på cirka 6 miljoner tillverkade fordon per år. Lärlingen har blivit en mästare!

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Hyundai (4275)

Hitta en Hyundai till salu i din stad

Till Bytbil.com