Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Citroën e-C4 bilar

Se övriga modeller


Det franska bilmärket Citroën tillverkar bilar med annorlunda design och mycket avancerad teknologi. I svensk folkmun kallas deras bilar för cittror och de har blivit särskilt kända för sina rallybilar och framgångar i rally-VM.

Citroën tillverkar populära modeller som till exempel Citroën C3 och Citroën C4 Cactus. Modellen C4 Cactus har en mycket unik design som sticker ut på vägarna. Till exempel har den innovativa funktionen Airbump, som är skinndetaljer med luftfickor som sitter utanpå bilen, vilken skyddar lacken mot stötar och repor.

Citroën Grand C4 Picasso är en annan mycket uppmärksammad modell som har plats för en hel familj på sju personer. Den är bekväm, rymlig och bränslesnål, vilket går helt i linje med Citroëns miljömedvetna hållning. Till skillnad från de tidigare excentriskt designade bilmodellerna är Grand C4 Picasso ett exempel på att Citroën har blivit mer konventionella i sin design. Men ändå kan man ana den unika och personliga design som grundaren André Citroën implementerade från starten.

Citroën uppfann ny typ av kugghjul

År 1919 grundade fransmannen André Citroën det bilmärke som skulle göra honom världskänd. Han skapade en ny, säkrare typ av kugghjul som kallas pilkugg, och gav upphov till prototypen av den första Citroënbilen. Den första storsäljaren Citroën Traction Avant kom under 1930-talet och var mycket modern. Den tillverkades ända fram till 1955.

Under denna tid köptes Citroënkoncernen upp av Michelin. Ekonomin blev då starkare och Citroën kunde fortsätta utveckla sina modeller. Under 1960-talet togs mellanklassbilar fram. De blev komplement till de småbilar och lyxiga bilar som Citroën dittills hade tillverkat.

Citroën satsar på komfort och teknologi

Under historien har Citroën tillverkat allt från småbilar till rallybilar och varit innovativa med design och personliga attribut. Företaget togs över att Peugeot 1976 och fokuserade allt mer på komfort och tekniska lösningar. Sedan dess är Citroëns personbilar även det perfekta valet för stora familjer och bilförare som söker efter högsta kvalitet.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Citroën (2991)

Hitta en Citroën e-C4 till salu i din stad

Till Bytbil.com