Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rasar mot p-vakt som skrev "Kina-skräp" på lappen

Kränkande kommentar om mopedbil väcker känslor

Större
Stäng
  • Parkeringsvakten hade skrivit "Kina-skräp" på lappen som lagts på kvinnans nyinköpta mopedbil.
    Parkeringsvakten hade skrivit "Kina-skräp" på lappen som lagts på kvinnans nyinköpta mopedbil.
  • Parkeringsvakten hade skrivit "Kina-skräp" på lappen som lagts på kvinnans nyinköpta mopedbil.

När den 60-åriga kvinnan kom ut till sin felparkerade mopedbil i Karlshamn fanns det en gul böteslapp på framrutan.

Men i fältet där registreringsnumret normalt ska stå hade parkeringsvakten istället fyllt i ”Kina-skräp”.

– Mamma blev skitledsen och det är inte kul när man just har köpt ett nytt fordon. Oavsett om parkeringsvakten tycker att bilen är ”Kina-skräp” får han inte skriva det, säger kvinnans dotter till Blekinge Läns Tidning.

Den något märkliga incidenten inträffade i början av oktober.

En 60-årig kvinna hade då parkerat sin mopedbil i en vändzon i centrala Karlshamn då hon skulle lasta ur fordonet. När hon sen kom tillbaka till bilen satt det en gul parkeringsböteslapp i framrutan.

Det rörde sig inte om något bötesbelopp. Parkeringsvakten hade använt böteslappen för att upplysa henne om att den var felparkerad och hade ristat över OCR-numret. Dock hade han på samma lapp noterat ”Kina-skräp” i fältet där registreringsnumret vanligtvis ska stå.

Blekinge Läns Tidning, som var först med att rapportera om nyheten, skriver att bilägaren blev mycket upprörd över p-vaktens agerande. Hon hade köpt sin mopedbil bara två dagar tidigare och var nöjd med sitt köp. Att p-vakten då kallade den för ”Kina-skräp” anser hon är kränkande.

Tidningen har pratat med kvinnans dotter som själv har jobbat som parkeringsvakt i en annan stad. Hon menar att beteendet ”inte är okej”, på flera olika sätt.

Den kränkande kommentaren är en del av det, men hon ifrågasätter även varför man skulle använda en böteslapp för att upplysa om en felparkeringen. OCR-numret hade alltså ristats över men bötesbeloppet om 500 kronor fanns fortfarande kvar längre ner på lappen.

– Om OCR-numret hade stått kvar hade mamma betalat in beloppet. Den är helt fel skriven. Om jag hade gjort så som parkeringsvakt hade jag fått mycket skit, säger dottern till BLT.

Alessandro Orefice, gatu- och trafikhandläggare på Karlshamns kommun, har i efterhand sagt att kommunen ser allvarligt på det inträffade och att händelsen ska diskuteras med Securitas, vilka sköter parkeringsövervakningen i kommunen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com