Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Priserna på elbilar fortsätter falla

Priserna hade sin kulmen i oktober

Större
Stäng
  • Priserna på elbilarna på Blocket hade sin kulmen i oktober. Foto: Blocket.
    Priserna på elbilarna på Blocket hade sin kulmen i oktober. Foto: Blocket.
  • Priserna på elbilarna på Blocket hade sin kulmen i oktober. Foto: Blocket.

Priserna på begagnade elbilar nådde toppen i oktober, sedan dess har priserna fallit. Nu visar nya siffror från Blocket att trenden fortsätter hålla i sig.

Efter prisrusning under hösten med kulmen i oktober, började priserna på begagnade bilar på Blocket att falla. Trenden med fallande priser har fortsatt.

Mellan januari och december sjönk medianpriserna för en elbil från 359 000 till 340 000 kronor. Priserna gäller bilar som registrerats mellan 2012 och 2021, samt har rullat mellan 1 000 och 14 999 mil.

– Kanske är det den senaste tidens höga elpriser som gör att folk tvekar att köpa elbil för i januari såg vi att trenden med sjunkande priser som pågått sedan i höstas fortsatte, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket fordon.

I medianpris kostar en begagnad bil på Blocket 230 000 kronor. Sedan december har antalet visningar per annons ökat kraftigt, oavsett bränsletyp. Mest ökade annonsvisningarna för bensinbilarna. Mellan januari och december ökade antalet annonsvisningar för bensinbilar med 62 procent. Motsvarande ökning för elbilar samt miljöbränsle/hybridbilar var 58 procent.

Tittar man på de mest sålda bilarna från privatpersoner i januari, var Volvo V70 i topp, följt av Volkswagen Golf, Volkswagen Passat, BMW 3-serie och Audi A4.

I januari ökade priser på begagnade bilar med fem procent jämfört med samma period 2021. Dock skiljer sig prisutvecklingen beroende på bränsletyp. En elbil är 18 procent dyrare i medianpris, trots den senaste tidens prisnedgång.

De mest sålda bilmodellerna från företag i januari, var Volkswagen Golf, följt av Volkswagen Passat, Volvo XC60, Volvo V60 och BMW 5-serien.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com