Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Michael Schumachers Ferrari säljs

Tävlade för Ferrari 1997-2004

Större
Stäng
  • Nu säljs ett exemplar av Ferrari F300 som Michael Schumacher tävlade med 1998. Foto: Wikimedia/Dupont Registry
    Nu säljs ett exemplar av Ferrari F300 som Michael Schumacher tävlade med 1998. Foto: Wikimedia/Dupont Registry
  • Nu säljs ett exemplar av Ferrari F300 som Michael Schumacher tävlade med 1998. Foto: Wikimedia/Dupont Registry

Michael Schumacher vann Formel 1-VM sju gånger. Nu säljs en av bilarna som han körde under perioden som han tävlade med Ferrari.

Han anses vara en av de bästa, om inte den bästa genom alla tider i Formel 1. Michael Schumacher vann världsmästartiteln sju gånger under sin karriär, och var synonymt med Ferraris framgångar i början 2000-talet inom sporten. Nu säljs en av hans Ferraribilar som han tävlade med via Dupont Registry.

Michael Schumacher blev tvåa säsongen 1998 efter att tvingats bryta sista tävlingen i Japan. Foto: Dupont Registry

Dock är bilen inte från en av säsongerna han VM med, utan från säsongen 1998. Bilen i fråga är ett exemplar av Ferrari F300 med chassinummer 189. Det betyder att de hade en V10-motor. Chassit användes under två deltävlingar, Luxemburgs GP som han tog pole position i och slutade tvåa i loppet.

Bröt avgörande tävlingen

Den användes även i säsongsavslutningen i Japan. Då var han fyra poäng efter Mika Häkkinen som körde för McLarenMercedes.

Det började bra och han tog pole position även där. När formationsvarvet inför loppet skulle starta, fick Michael Schumacher motorstopp och tvingades starta loppet sist. Trots detta lyckades han ändå ta sig upp till en tredjeplats i mitten av loppet, när man körde över skräp från en tidigare kollision mellan två förare. Det orsakade en punktering tre varv senare och han tvingades bryta tävlingen. Därmed tog Mika Häkkinen sin första världsmästartitel.

Är man intresserad av att köpa bilen, finns den till försäljning för 4,9 miljoner dollar, motsvarande 48,8 miljoner svenska kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com