Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Frontalkrock – men Teslaföraren kliver ut oskadd

Visar att Tesla Model S är en av världens säkraste bilar

Jo, Tesla Model S är en av världens säkraste bilar.
Det bevisades i den här otäcka frontalkrocken förra veckan.

Olyckan inträffade i en vägtunnel i Barcelona och filmades av en övervakningskamera.
En kombibil kom plötsligt över på fel sida och frontalkrocken med en Tesla Model S blev oundviklig. Föraren hann inte reagera och Teslan kastades mot tunnelväggen medan kombin flög några meter. Båda bilarna blev kraftigt demolerade.
Men sekunderna senare klev Teslaföraren ur sin bil, skakad av händelsen men till synes utan en skråma.
Föraren i den andra bilen avled dessvärre av skadorna och totalt fem skadade rapporterades av polisen. Varför föraren i kombin kom över på fel sida av vägen är dock ännu inte utrett.

 

Teslaföraren kan tacka Elon Musk och ingenjörerna bakom Model S för att han lever idag.
Amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA:s och Euro NCAP:s krocktester har visat att Tesla Model S är en av de säkraste bilar man kan sitta i vid en kollision. Och då ska man notera att syskonen Model X och Model 3 har fått ÄNNU bättre betyg.
Tesla Motors har stolt påpekat att Model S är en av väldigt få bilar som har fått fem stjärnor av både Euro-NCAP och NHTSA. De två testorganens testmetoder skiljer nämligen sig från varandra, så biltillverkare brukar ofta bestämma sig för vilken testmetod de så att säga ”ska bygga bilen mot”.

Teslaföraren kunde kliva ur oskadd tack vare elbilens konstruktion med till exempel avsaknad av motor under huven, låg tyngdpunkt och en hård, skyddande struktur.
Bilen fördelar krafterna som uppstår vid en sån här krock så att de i största möjliga mån håller sig utanför kupéutrymmet, så kallade absorbtionszoner.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com