Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Fantastisk Koenigsegg med guldhjul

Ett av 80 exemplar som tillverkas

Större
Stäng
  • Koenigsegg Regera sticker minst sagt ut. Foto: Instagram/kenmsaito
    Koenigsegg Regera sticker minst sagt ut. Foto: Instagram/kenmsaito
  • Koenigsegg Regera sticker minst sagt ut. Foto: Instagram/kenmsaito

Totalt kommer 80 exemplar av Koenigsegg Regera tillverkas. Nu har ett levererats till Japan, och ägaren vill tydligen sticka ut.

Koenigsegg Regera lanserades 2015 och totalt 80 exemplar av modellen kommer tillverkas. Då och då dyker det upp intressanta exemplar till försäljning, eller som det rapporteras om. Ett exempel är en äppelrödfärgad Regera som fanns till försäljning i USA i början av året och den hade på kort tid bytt ägare två gånger.

Nu skriver The Supercar Blog om en vinrödsfärgad Regera som precis har levererats till Japan. Enligt publikationen är det den fjärde och sista i serien ”Land of the rising Sun”. Bilen har chassinummer 7202. Lackeringen är fin, men fälgarna sticker ut eftersom de är täckta i guldbladdetaljer. På insidan har Regera enligt uppgifter en läderklädsel med guldsömmar. Bilen har även Koenigseggs märke i silver framtill på bilen.

V8-motor med 1 500 hästkrafter 

Koenigsegg Regera har en femliters V8-motor med en twinturbo och stöttas av tre elmotorer. Effekten är på 1 500 hästkrafter och 2 000 Nm. Det betyder att supersportbilen genom sin Direct Drive-låda klarar av 0–400 km/h (!) på mindre än 20 sekunder.

Dock har bilen inte Ghostpaketet vilket skulle lägga till några aerodynamiska detaljer, såsom ankvingar, en större splitter och vingar baktill. Oavsett ser bilen fantastisk ut.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ken. (@kenmsaito)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ken. (@kenmsaito)

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com