Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Elon Musk: Tesla Roadster kommer 2025

November 2017. Det var då Tesla presenterade den andra generationens Roadster. Nu är det mars 2024 och den elektriska sportbilen har fortfarande inte rullat ut på gatorna – men om man ska tro Elon Musk är väntan snart över.

TEXT Rasmus Christiansen FOTO Tesla PR

År 2008 började tillverkningen av den första Teslan, Tesla Roadster. Det var den första massproducerade elektriska sportbilen med en, vid den tiden, banbrytande räckvidd på över 400 kilometer. Roadstern byggdes på en Lotus Elise, vilket är lätt att se även för det otränade ögat.

Det har gått flera år sedan vi blev lovade en efterföljare – nu har Elon äntligen tagit bladet från munnen. Han har gett helt nya löften om den nya generationen av den elektriska sportbilen.

Lansering av Tesla Roadster… igen?

Om det är något Elon Musk är bra på så är det att skapa hype och uppmärksamhet för sina företag och produkter. Vi såg detta 2017, när Musk överraskade alla med lanseringen av den nya generationen Tesla Roadster. Specifikationerna som presenterades 2017 inkluderade en accelerationstid från 0 till 100 km/h på 1,9 sekunder och en topphastighet på över 400 km/h.

Vid lanseringen 2017 var berättelsen att leveranserna skulle börja 2020, men de senaste åren har bara inneburit förseningar och rykten. Även om lanseringen av Cybertruck kom långt efter Roadster-lanseringen tyder allt på att den silverfärgade rymdpickupen snabbt blev Elons högsta prioritet.

Ännu vildare prestanda

Det skulle vara imponerande om Tesla Roadster ”bara” lever upp till de vilda siffror som tillkännagavs 2017. De senaste prestandasiffrorna från Elon Musk anger en acceleration från 0 till 60 miles per hour (96,5 km/h) på under en sekund. Världens snabbaste produktionsbil i skrivande stund är Dodge Challenger SRT Demon 170, som når 100 km/h på bara 1,66 sekunder. Så det kanske inte är helt omöjligt.

Batteriet i Roadstern sägs ha en kapacitet på hela 200 kWh med en beräknad räckvidd på upp till 997 km (620 miles).

Öppet för förbeställningar

Musk har meddelat på sin sociala medieplattform, X, att lanseringen av den nya Roadstern är planerad till slutet av 2024, med leveransstart i början av 2025.

Om du vill säkra en Tesla Roadster och är redo för lite väntan, har Tesla öppnat förbeställningar igen. Detta kräver en deposition på över 450 000 kronor (45.000 USD). Det totala priset förväntas bli cirka 2 miljoner kronor.

Men Tesla sa också att Cybertruck skulle kosta runt 400.000 kronor (40.000 USD). Så ta prisuppskattningen med en nypa salt!

Att följa Elon Musks många projekt är alltid spännande. Många av hans tillkännagivanden får en att le, och man måste komma ihåg att inte ta dem på för stort allvar – precis som med priserna. Tesla Roadster kommer utan tvekan att vara en imponerande och banbrytande bil, men om den kommer att leva upp till de senaste tillkännagivandena är tveksamt. Vi måste ha (ytterligare) tålamod!

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com