Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Efter nedgången – priset på begagnade elbilar ökar igen

Efter nedgången – priset på begagnade elbilar ökar igen

Större
Stäng
  • Volkswagen Golf
    Volkswagen Golf var den mest sålda bilen bland handlare hos Blocket i augusti. Foto: Volkswagen
  • Volkswagen Golf var den mest sålda bilen bland handlare hos Blocket i augusti. Foto: Volkswagen

I somras var det en tillfällig dipp i priserna på begagnade elbilar på Blocket. Men nu ökar dem igen. Dessutom ökar priserna på miljöbränsle- och hybridbilar. 

I sommar sjönk priser något på begagnade elbilar på Blocket. Men mellan juli och augusti steg åter medianpriset. Nu kostar en elbil 535 000 kronor i medianpris, vilket är en uppgång med nära tre procent jämfört med månaden innan.

Även på miljöbränsle/hybridbilarna har medianpriserna ökat med tre procent, till 309 000 kronor. Däremot var medianpriserna på begagnade bensin- och dieselbilar oförändrade och kostar 189 000, respektive 240 000 kronor.

Volvo V70 populär bland privatpersoner

Tittar man på vilka bilar som sålde bäst bland privatpersoner i augusti, var det Volvo V70 med ett medianpris på 27 000 kronor i topp; följt av Volkswagen Golf, 35 000 kronor; och BMW 3-serien, 65 000 kronor. Volkswagen Passat och Saab 9–3 avslutade topp fem med ett medianpris på 40 000, respektive 19 500 kronor. 

– Miljöbränsle och hybridbilar har sett sjunkande priser senaste månaderna. Men när diesel- och bensinpriserna fortsätter att vara på rekordnivåer är det inte konstigt att inte bara el utan även andra bränsleformer blir ännu mer attraktiva. Det ska bli intressant att följa elbilspriserna framåt nu när elpriset spås bli väldigt högt i höst och vinter och se om det dämpar marknaden, säger Marcin Stepman, fordonsexpert på Blocket.

LÄS ÄVENElbilarna ökar – men trögt på nybilsmarknaden

Bilarna som sålde bäst via handlare i augusti var Volkswagen Golf med ett medianpris på 175 000 kronor; följt av Volkswagen Passat, 218 700 kronor; och Volkswagen XC60, 349 000 kronor. Volvo V60 och Volvo V70 avslutade topp fem med 279 000 kronor, respektive 99 900 kronor.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com