Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Avslöjad: Nya BMW-modellen som får jättegrill

I morgon ska nya BMW 4-serie Coupé ha världspremiär.
Men broschyrer har redan läckt ut på nätet.
Här är första bilderna på den nya  sportiga BMW:n med jättenjurar i grillen.

BMW är ett av de bilmärke som tycks ha störst problem med bildläckor – eller kanske är det ett medvetet PR-knep för att få lite extra publicitet? Oavsett vilket kan vi inte hålla oss från att titta på de första bilderna av nya 4-serie Coupé som nu läckt ut på Germancarforum.

Bilen får precis som BytBil berättat om tidigare BMW:s nya överdimensionerade jättegrill. Liknande grillar har tidigare monterats på 7-serien och X7. Men vi måste säga att den känns mer proportionerlig, snyggare och integrerad på nya 4-serien! Vad tycker du?

Designchefen Domagoj Dukec har varit tydlig om att de stora grillarna är här för att stanna – och att det är en återgång till arvet från klassiska BMW 328.
– Alla som älskar BMW kommer att vänja sig vid det. Människor som klagar är ofta inte kunder.

Nya 4-serie är baserad på samma plattform som 3-serien, CLAR. BMW var bland de första biltillverkarna i världen som började med plattformstänkandet som i dag är standard i hela bilvärlden och sparar både utvecklingskostnader och pressar komponentkostnader. Till stora delar kommer 4-serien att få samma drivlinor som 3-serien.

Det handlar bland annat om hybriden 430e som tros bli storsäljaren i Sverige, och sedan går det att välja på oika motorer ända upp till M440i som har en treliters raksexa på 374 hk. Något senare kommer M4 som tros få samma sexa som X4M, det vill säga åtminstone 510 hk och 600 Nm.

Interiört sett kommer bilen att få nästan exakt samma utseende som nya 3-serien. Det innebär dubbla infotainmentskärmar – precis som på resten av världens bilar i dag. Den som vill ha analoga tavlor i en BMW får skynda sig att köpa en BMW M2 som läggs ned i höst i Europa.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com