Ytterst ovanlig Chevrolet Camaro SS RS – nyrenoverad

Hade från början manuell låda

Ett fint exemplar av en Chevrolet Camaro SS RS säljs via Bytbil. Den är importerad, är årsmodell 1970 och har till stora delar gjorts om. 

Hos Mels Garage finns en fin Chevrolet Camaro SS RS årsmodell 1970 och den har importeras in till Sverige. 

När det här exemplaret rullade ut från fabriken hade den en manuell låda, men det har ändrats med tiden.

– Det är en ganska ovanlig modell och är nuförtiden inte allt för ofta till salu. SS betyder att den från börjar var en Big Block-bil och hade en manuell låda. Sedan är den ombyggd till 400-motor och 350-automatlåda, säger Conny Bohman på Mels Garage. 

RS innebär att bilen har ett kosmetiskt paket. Den har även en nyrenoverad, tiobultad diffad axel med en ny 3.42 utväxling. Bakvagnen är renoverad med nya bussningar och stötdämpare. Den har bromsskivor fram och bak. Stötfångaren är i originalskick, i bruksskick. Inredningen är i svart vinyl och har nyklädda stolar, samt en ny matta. Den har Cragar SS fälgar. 

Personen som renoverade bilen har tidigare kört i Camaro Cup. Dock har bilen enbart varit i trafik i Sverige sedan två tillbaka. Dock kan den ha funnits i landet längre, men det är oklart när den importerades till Sverige.

Enligt Mels Garage går den bra på vägen och är en tuff samt rolig bil att köra, men är kanske en aning hård i fjädringen, men det är inget att anmärka på. Den lackerades om för ett par år sedan och har färgen Cranberry Red. 

LÄS ÄVEN: Mitsubishin som både kan användas för utställning – och på banan

– Den är snygg, hel och ren inuti. Vi har satt en sjua på lacken, vilket är jättefint bruksskick. På inredningen har vi satt en åtta. Den är omgjord och har nyare inredning. Som originalklädsel, men utbytt, säger Conny Bohman. 

Något som är lite speciellt, men inte för äldre bilar, är att den saknar servostyrning och servobroms. Den beställdes utan servobromsar och servostyrning. 

– Tanken var att ta bort saker som minskade bilens kraft. Tanken på den tiden var att man tävlade med bilen på helgerna och sedan köra den till jobbet i veckorna. Den fungerar bra, men hoppar man in från en modern bil känns det lite trögt att bromsa och styra, säger Conny Bohman.

Intresset för bilen har varit relativt stort, trots att den kom in till för en relativt kort tid sedan. 

– Många har titta på den men det brukar ta ett tag innan intresset börjar komma igång. När det blir varmt och fint väder brukar intresset komma igång ordentligt. Den tilltalar olika kunder, dels yngre personer, men även personer som var unga på den tiden och som kommer ihåg bilen, säger Conny Bohman. 

Är man intresserad av bilen så finns det hos Mels Garage i Enköping för 329 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Ovanlig Corvette – ett av få exemplar i Sverige

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com