Volkswagen lanserar app för fotbollsfans

Ska underlätta att följa sitt favoritlag

Volkswagen har lanserat en app som är perfekt för alla fotbollsfans som vill följa sitt favoritlag, men som måste åka någonstans.

Ni vet känslan när man lyssnar på en riktigt spännande fotbollsmatch (eller någon annan idrottshändelse för den delen), men inte kommer ihåg vad ställningen är i matchen, eller är tvungen att åka iväg någonstans mitt under den?

Nu kan de problemen vara över eftersom Volkswagen lanserat en app för infotainmentsystemet i Volkswagen Golf, där man kan följa sitt favoritlag på skärmen. Appen ger live-uppdateringar hur matchen går, ställningen, samt andra viktiga händelser såsom byten och utdelade kort. Frågan är hur distraherade förarna faktiskt blir, men den tyska biljätten påstår att informationen visas på ett sätt som inte stör förarens uppmärksamhet på vägen.

LÄS ÄVEN: Volkswagen fasar ut förbränningsmotorerna

Mjukvaran är kompatibel med infotainmensystemet som finns i den åttonde generationen av Volkswagen Golf, och man får prenumerera på tjänsten. Man kan följa upp till tre olika klubblag, och ett landslag. Bland annat kan man följa alla lag i Premier League, Champions League, Europa League, Nations League, och EM i sommar. 

Dessutom har matchuppdateringarna en text-till-tal-funktion som gör att en röst läser upp alla händelser under matchen, så att föraren slipper titta på skärmen. 

Anders Nilsson
Redaktör
anders.nilsson@schibsted.com